Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  Co polecacie na radzenie sobie ze stresem?
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Anna.P
E-mail: ankakamyczańska@o2.pl
Data: niedziela, 9 października 2016 12:37:58
Cześć, bardzo często czytam to nasze forum. I tak sobie ostatnio pomyślałam, że skoro tutaj tak sporo kobiety to może mi coś koleżanki doradzicie. Od dłuższego czasu oprócz hodowli storczyków, mam problemy ze stresem. Czy znacie może jakieś sposoby na jego redukcję - chodzi o taką niefarmakologiczną.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Anka

Autor: Magda S
E-mail: siewieradzkaanna34@o2.pl
Data: wtorek, 11 października 2016 11:37:54
To zależy czego oczekujesz. Ja nigdy nie miałam problemów ze stresem. natomiast z motywacją do działania zdecydowanie. Jeżeli nie chcesz farmakologii to zdecydowanie musisz spróbować poszukać jakiegoś coucha lub sama poczytać o technikach redukcji stresu w internecie. Tak jak mówiłam, ja korzystałam kiedyś z kursu związanego z motywacją. Natomiast na stronie mojej społeczności jest więcej kursów i chyba też jest coś ze stresem - http://lifearchitect.pl/lifearcadia/ Oczywiście nie opieraj się tylko na moim zdaniu, nie każdemu coś takiego pomaga. Może w twoim wypadku lepiej będzie pójście do psychologa? Zastanów się sama.

Autor: Marta
E-mail:  
Data: niedziela, 23 października 2016 10:02:24
Każdego ukoi co innego. Trzeba próbować i znależdż własny sposób. Mnie pomaga spacer w parku lub z braku takowego, uliczkami w willowej dzielnicy. Taki spacer musi trwać ~1 godziny. Na pewno odpadają słodycze, nawet lekki alkohol i papierolki. Tylko cisza na łonie natury. Marta

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl