Autor: |
Joanna Olszewska |
E-mail: |
ajo11@op.pl |
Data: |
poniedziałek, 17 października 2005 18:24:19 |
Witam,
chyba jak zasolenie było ,to nie we włoskich/nasze polskie jadalne ogrodowe/.
Zasolone bywają kokosowe,ponieważ ich dojrzewanie i suszenie odbywa się głównie
na plażach ,obmywane często zasoloną wodą mórz i oceanów.Z kokosowych orzechów
pozyskiwane jest wszystko/mleczko,kokos/-skorupy dekoracyjnie kawałkiw postaci chipsów które trafiają do ogrodnictwa itp...Dla nas pożyteczne,choć wymagają właśnie "odsolenia".I tak z nimi postępuję.
Nasze orzechy o których pisałam mogą jedynie zawierać garbniki ponieważ ilość
ich dla tego drzewa jest wysoka-liście,zielona łupina okrywająca zdrewniałą
łupinę.A ponieważ jest to niewiadomą,do zastosowania też je przygotowuję odpowiednio.
pozdrawiam
Joanna O.
|
|
|