Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Tylko Epidendrum Ballerina...
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Daria
E-mail: dariade@o2.pl
Data: środa, 24 maja 2006 11:44:17

Pomimo, że to prosty w uprawie storczyk – to się pochwalę... Uprawiany wedle rad forumowiczów jak Epidendrum radicans – ucieszyło mnie swoimi kwiatami tym bardziej, że nie wiedziałam jakiego koloru będą! A tu taka niespodzianka – żółte cieniowane na pomarańczowo ( Pani Joanno zagadka rozwiązana - pozdrawiam!)
Kupiony rok temu przekwitnięty na przecenie, potem podzielony, wytworzył keiki i był traktowany na miarę możliwości początkującego maniaka. Ma cztery pędy kwiatowe, kwiaty niwielkie i zapowiada się długie kwitnienie!
Bardzo się z niego cieszę i chyba ten kolor mnie zauroczył – może ktoś może polecić jakiegoś storczyka „na parapet” w podobnym kolorze (wiem – głupia zachcianka, ale może?)

i jeszcze jedno

Serdecznie pozdrawiam
DD

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Anna
E-mail: annateresa@poczta.onet.pl
Data: środa, 24 maja 2006 12:33:10
Witam,
jakie tylko? Aż Epidendrum Ballerina... Pięknie zakwitło w nagrodę za dobrą opiekę Śliczny kolor, taki świeży, nic to że kwiatki nieduże, ale ile pączków! Czekam na moje Epid. Ballerina - też niespodziankę kolorystyczną , ale poczekam długo bo dostałam keiki. Może zakwitnie równie ładnie jak prezentowane!?
Gratuluję i życzę wielu pięknych, obfitych kwitnień.
Pozdrawiam, Anna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl