Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Arachnanthe clarkei
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 3    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: środa, 1 listopada 2006 20:52:10
No to dla mnie też jedna A jeśli nie Arachnanthe to może też być jakiś Arachnites .

Roślina super ! Moje gratulacje Panie Piotrze !

pozdrawiam
Sandra

Autor: Pior Markiewicz
E-mail:  
Data: środa, 9 lipca 2008 00:12:43
Witam

No i dochowałem się i ja. Przyznam szczerze, że jedną roślinę dobiłem wcześniej - przyjechała podsuszona i nie dałem rady. Ale z drugą, którą mam od marca/kwietnia było już dużo lepiej, wczytałem się w porady - obłożyłem sphagnum i niebawem pojawiło się małe coś. Na dzień dzisiejszy mam jeden kwiatek, ale myślę że pędy - bo pojawił się i drugi będą się jeszcze wydłużać i pokażą kolejne kwiaty.

To kwitnienie dedykuję Sandrze - świerzo upieczonej Pani dr

Pączek nie był wcale jakiś spory ale zaczął się otwierać - niemal jak "brzydkie kaczątko"

Po pierwszej dobie dalej trochę skulony.

Kwiat po drugiej dobie - dalej nie rozłożone do końca płatki, przyjdzie jeszcze poczekać zanim osiągnie właściwy rozmiar... ale to miłe czekanie

Pozdrawiam

Piotr Markiewicz

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: środa, 9 lipca 2008 08:41:50
Witam,
No śliczności i tyle!Moje gratulacje. Podwójne .
U mnie jest dopiero zaczątek pędu, to na kwitnienie trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.

Z pozdrowieniami, Maria M.

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: środa, 9 lipca 2008 11:15:54
Gratulacje Panie Piotrze!- kwiat wyjątkowej piękności! - pozdrowienia z Kielc!

Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: czwartek, 10 lipca 2008 11:17:45
Mmmm śliczności, dobrze ze z dedykacją bo bym cie wyzwała że tobie kwitnie a mnie nie A tak nawet sobie pozawiścić nie mogę.
Ja też według twoich zaleceń obłożyłam mchem i czekam na efekt.

pozdrawiam
Sandra

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: sobota, 30 sierpnia 2008 19:08:16
Iod dzisiaj mam pierwszy kwiatek, wciąż jeszcze pół-przymknięty na drugim pędzie , z nadzieję tym razem, że nie ostatni, bo na pierwszym był tylko jeden

A jak tam u ciebie Mario?

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: niedziela, 31 sierpnia 2008 11:02:30
Witam,
Wywołana do tablicy odpowiadam - ja wciąż z nadzieją czekam. Żeby jednak nie być gołosłownym, pokażę choć jak to wygląda.

Tu prawie cała roslina.
Cóż mogę jeszcze dodać. Inne też na razie nie kwapią się do kwitnienia, ale póki nic złego się nie dzieje, jest nadzieja

Z pozdrowieniami, Maria M.

E-mail:  
Data: niedziela, 31 sierpnia 2008 19:19:30
A byłem bardzo ciekaw - nie zapeszając widzę szansę na trzy kwiaty jak narazie na Twojej roślinie - stasznie to się ślamazarzy z tymi pąkami ale jak już zaczną pęcznięć to idzie troszkę szybciej. Ja niestety na razie nie doczekałem się więcej niż jednedgo na raz - ale z kolei jeden ładniej się prezentuje do zdjęcia hehe - tak się zawsze pocieszam

Uważam, że to jeden z najciekawszych kwiatów wśród orchideii - choć nie jest bez wad - nie pachnie - nic a nic

Pozdrawiam serdecznie

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: środa, 3 września 2008 08:56:00
Uzupełniam sobie spis storczyków pachnących. Proszę napisać czym pachnie, w jakim natężeniu (umiarkowany, silny ) i ewentualnie w jakich porach dnia. Dziękuję. Marta

E-mail:  
Data: środa, 3 września 2008 09:22:22
Marto - w ostaniej linijce poprzedniego postu widnieje, ze wogole nie pachnie - Jay pisze, ze delikatnie Moze w poludnie?, w nocy nie sadze bo to domena bialych kwiatow zapylanych przez nocne owady...

Strona:    Poprzednia    1  [2] 3    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl