Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  katleje
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: pysia34
E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 11:15:12
niestety kupione bez oznaczeń więc traktuję je jako hybrydki, lub oznaczenia zmieniły miejsce przy wydatnim udziale poniższych antagonistów moich kwiatków...to jak usiłować pogodzić kota z psem czasami różnie bywa

E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 11:15:41

E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 11:18:15
dodam że oba egzemplaże są z ubiegłorocznych zakupów i powturzyły u mnie kwitnienie - to największa frajda

Autor: Kazimierz Oboza
E-mail: kazimierz.oboza@op.pl
Data: niedziela, 22 listopada 2009 21:30:17
A dziś ponoć był sprawdzian z ortografii.

Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: niedziela, 22 listopada 2009 21:34:00
Kaziu, ja nie miałem sumienia

E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 22:23:14
sorki to tak na szybko z papugą na grzbiecie zanim zje klawiaturę
oczywiście "powtórzyły" sorki

E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 22:28:13
ta spryciara zjadła mi już jedną klawiaturę -gwoli usprawiedliwienia pisania z błędami pod presją , zresztą zjada nie tylko klawiaturę, ostatnio zżarła mi wszystkie pąki u lycaste lasioglossa a miała ich sporo niestety wylazła z klatki, cóż zrobić mam dwie pasje

Autor: Marta Uścieńska
E-mail: martusc@o2.pl
Data: niedziela, 22 listopada 2009 22:50:20
To stosowanie środków ochrony roślin jest zakazane przy takim smakoszu . Marta

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: niedziela, 22 listopada 2009 22:58:06
Fajna pasuje do storczyków

Data: niedziela, 22 listopada 2009 23:00:42
Zauważyłam dopiero teraz jeszcze wśród roślin "antagonistę" czarnego z czerwonym pióropuszem na głowie - tylko mi nie pisz, że on też jest żywy
Byłam pewna, że to figurki są

E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 23:23:03
to jedne z wielu, one nie czynią szkody storczykom w zasadzie czasami się wylegują , no i czasami grzebną sobie więc sporo sprzątania, gorzej z tymi co latają i to na dokładkę drobiazgiem nie dużymi np. te

a właściwie najgorsze są papuziki cała zgraja dokonała dewastacji szklarni jak się wymknęły na 4 dni dzieciakom(delegacje) "poszły" wszystkie pąki w drobiazgi, a i liściom i korzonkom też sie dostało niestety ryczałam pół dnia, wtedy też kakadu zjadła lycaste tragedia była nie odzywałam się do domownikow przez tydzień, zniszłyły mi spore zakupy z ostatniej łódzkiej wystawy i nie tylko

E-mail:  
Data: niedziela, 22 listopada 2009 23:26:22
koło czarnego-to samczyk stoi jeszcze zielona kurka to kuropatwy niesamiwicie ubarwione, były strasznie dzikie ale są już oswojone, na czas zimy mieszkają w szklarni, storczyki gruntowe odpoczywają a reszta roślin jakoś się trzyma - no dobra moje nerwy jakoś się trzymają ale doniczek nie ruszają -chociaż spały w kupionych w Dreźnie stanhopejach już się wyniosły-poustawiałam w koszyczkach doniczki i nie miały wyjścia

Data: poniedziałek, 23 listopada 2009 15:13:26
Niesamowite są - Trzyma je Pani w specjalnej "wolieroszklarni" czy w ogrodzie zimowym?

Przepraszam, że tak zamiast o storczykach to temat na ptaki schodzi Ale jeszcze nie spotkałam nikogo z taką fajną pasją orchidee + egzotyczna ptaszarnia

Autor: BeataP
E-mail:  
Data: poniedziałek, 23 listopada 2009 18:45:12
Przepiękne te katleje no i oczywiście te ptaszki ja mam też 2 kanarki, widocznie takie zainteresowania idą parami
BEATA

E-mail:  
Data: poniedziałek, 23 listopada 2009 20:13:10
trzymam w szklarni w której jest wydzielona woliera z wylotką na zewnątrz wielkości drugiej szklarni, szklarnia od wewnątrz obrośnięta męczennicą -passiflorą i na zewnątrz druga która dorasta do około 6m na obie pięknie kwitną i ocieniają przy okazji storczyki, całe lato ptaki są na zewnątrz zresztą teraz też bo ciepło tylko jak był śnieg to przeleciały się i wracały szybko do środka,
myślę że zainteresowania co do przyrody są ogólne więc i taki skutek u mnie jest teraz 7 papug, około 30 szt. drobnicy,kuropatwy,gołębie, przepiórki, pawie , kaczki i kury ozdobne -ale te ostatnie z pawiami są w wolierze zewnętrznej w drugim końcu działki, do tego oczko kilkadziesiąt rybek, akwaria w domku , kameleon, psy i koty czyli ogółem menażeria jak diabli, czyli czasu dla siebie nic a nic konkurencja mocna ogród szklarnia i zwierzaki no i rodzinka najbardziej z tego wszystkiego samodzielna na szczęście

Autor: Kazimierz Oboza
E-mail: kazimierz.oboza@aqua.com.pl
Data: wtorek, 24 listopada 2009 09:49:13
No no Pani Pysiu imponuje mi Pani. Nie mogę się opanować - jestem pod wrażeniem Pani pracowitości.

Data: wtorek, 24 listopada 2009 14:57:03
Ja to nie wiem co mam napisać oczy mam wielkie jak filiżanki od patrzenia na te ptaszki - imponujące to jest wszystko Może jak doczekam kiedyś emerytury to się pokusze o takie dodatkowe hobby

E-mail:  
Data: wtorek, 24 listopada 2009 22:05:02
Panie Kazimierzu jestem strasznym leniem a oto mój antagonista w dreźnieńskiej stanhopei zarazek tak się oswoił w nimi że pomimo stawianych wszędzie przeszkód uparcie sypia w koszyczkach na razie wszystkie przyrosty są całe na szczęście ptaszek nie jest duży ale ciężko go przegonić, a że jest na etapie oswajania, to nie gonię go zbytnio

Autor: Elżbieta Ziąbkowska
E-mail: jaeuterpe@gmail.com
Data: środa, 25 listopada 2009 20:53:36
Mogę dorzucić,że i ja oprócz storczyków jestem miłośnikiem ptaków i koni.To było jeszcze przed storczykami.Fajnie było usłyszeć od papugi"ja mam dzisiaj odwiedziny" w języku niemieckim.To wspaniałe ptaszyska,ale właśnie ze względu na storczyki nie hoduję żadnych ptaków.Zdarzyło się,że wychowałam młodą kawkę i wypuściłam na wolność.To było piękne,gdy przyleciała na wiosnę.Tak...zwierzęta,a konie są przewspaniałe.O storczykach dawniej można było poczytać,obejrzeć w ogrodzie botanicznym,bo i w kwiaciarniach ich nie było.
Pozdrawiam serdecznie.

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: czwartek, 26 listopada 2009 16:20:16
Proszę jeszcze pokazać troszkę ptaszków na tle storczyków oczywiście . Wszystkie są przepiękne . Marta

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl