Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Zabiedzona Miltonia :(
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Alicja Boczoń
E-mail: embocz@wp.pl
Data: sobota, 7 czerwca 2008 14:53:08
Dostałam od męża ten piękny okaz w prezencie.Niestety bardzo mi zmarniał.Liście zbladły, złożyły się ku sobie a teraz zaczeły jakby wylegać na boki. Nie wiem czym może to być spowodowane?Uważałam żeby jej nie przelać ani namiernie nie wysuszyć.Proszę o rade.Za wszelkie uwagi z góry dziękuje.

Autor: Andy
E-mail:  
Data: niedziela, 8 czerwca 2008 16:31:32
W warunkach domowych z tą rośliną jest bieda.Nic nie pomaga.Przewiduję katastrofę.
Pocieszenie po stracie może przynieść coś długiej listy storczyków świetnie nadających sie do uprawy w domu.Jest w Internecie i każdej książce o uprawie.
Sukcesów!

Autor: Anna
E-mail:  
Data: poniedziałek, 9 czerwca 2008 07:34:10
Andy, pisałam ci już, że jeśli TOBIE się nie udało, to nie zmnaczy, że WSZYSCY mają z tym problemy!!!

Pani Alicjo, sporo wątków wczesniej pisałam już o sposobie w jaki uprawiam Miltonie - kwitna co roku, bez pudła.

Autor: Jolka
E-mail:  
Data: poniedziałek, 9 czerwca 2008 16:08:54
Ja sie również nie zgadzam z Andy, mam dokładnie taka sama miltonie jak pani Alicja i u mnie pieknie rosnie bez zadnych problemow.

Autor: platynka
E-mail:  
Data: niedziela, 24 sierpnia 2008 17:57:04
a co Panie robią, że tak ładnie rosnie?

Autor: Jolka
E-mail:  
Data: niedziela, 24 sierpnia 2008 19:42:12
Ja ze swoją miltonią nic nie robie poza tym, że postawiłam ją na podstawce z keramzytem. Stoi na wschodnim oknie w kuchni. Gdzies czytałam ze nie powinno sie stawiac storczykow w kuchni poniewaz szkodza im opary ale jakos mojej miltoni to nie szkodzi. Zastanawiam sie czy nawet nie jest to dla niej lepsze poniewaz w kuchni sie gotuje i jest wieksza wilgotnosc niz w pokoju.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl