Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  moje storczyki ktore kwitna!!!
  Strona:    Poprzednia    1  2  [3] 4  5    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: kasia84
E-mail: kasia.kaczmarczyk@wp.pl
Data: poniedziałek, 8 września 2008 09:25:35
pani Bozenko storchyki wszyskie bardzo piękne. gratuluje.
POZDRAWIAM KASIA

Autor: Wanda N
E-mail: wawo101@wp.pl
Data: poniedziałek, 8 września 2008 09:51:44
Gratuluję pięknych kwitnień .
Zygopetalum przepięknie pachnie - mam 2 - jedno już przekwitło, ale drugie pachnie miodowo - najbardziej rano. Każde pachnie inaczej.
Pierwsze zdjęcie to zygopetalum, które przekwitło - na drugim jest to , które aktualnie kwitnie. Dodam, że kwitnienia nie są na razie naszą zasługą , ponieważ mamy je od niedawna - storczykami zajmujemy się razem z mężem / to była najpierw Jego pasja/ Pozdrawiam wszystkich.

Data: poniedziałek, 8 września 2008 10:06:02
Pachnie również dendrobium phalaenopsis - przynajmniej te, które my mamy

Data: poniedziałek, 8 września 2008 10:09:06
Pachnie też dendrobium anna green

Autor: Bozena Flis
E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 10:31:18
miltonia tez u mnie bardzo pachnie,polecam

Autor: DariaP
E-mail: igigassi@wp.pl
Data: poniedziałek, 8 września 2008 10:44:18
U mnie jeszce cambrie pachną

Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 11:21:07
Dziękuje bardzo za tą cudna lekcje pogladową..teraz wiem czego mam szukac.Czy pachnace storczyki są jakos dodatkowo oznaczane w sprzedazy????

E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 11:41:00
nie sa oznaczone,ale ich zapach wyczujesz odrazu choc niektore wieczorem pachna mocniej

Data: poniedziałek, 8 września 2008 12:02:57
Niektóre pachną rano, inne bardziej w ciągu dnia , albo wieczorem. Zygopetalum pachnie każde i pięknie - warto mieć dla samego zapachu, ale kwiaty też są piękne i w różnych kolorach. Moja miltonia też pachnie.

Data: poniedziałek, 8 września 2008 12:14:06
cambria też pachnie, a dzisiaj odkryłam, że nasz ulubiony falek też pachnie !

Autor: Magdalena Szydłowska
E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 12:30:12
Witam,
na ten temat toczyła się już kiedyś rozmowa tutaj:
http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=11638&pg=1

Pozdrawiam,
Magda

E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 12:35:04
ostatni falek tez znajduje sie w mojej kolekcji kolorystycznie identyczny...niewielkie kwiatki ale nie pachnie zaraza jedna

Data: poniedziałek, 8 września 2008 12:41:49
Przepraszam, czy to ma znaczyć, że nie powinniśmy już tego tematu prowadzić - po raz pierwszy odezwałam się na tym forum i nie wiem jak mam to rozumieć ?

Autor: Magdalena Szydłowska
E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 12:47:15
Nie, chciałam po prostu pomóc. Pytano o pachnące storczyki, więc odpowiedziałam.
Chyba pierwszy i ostatni raz, bo coś niektórzy zupełnie niepotrzebnie są przewrażliwieni....

Data: poniedziałek, 8 września 2008 13:57:16
Pani Magdaleno , nie miałam zamiaru sprawiać Pani przykrości - przepraszam - jak wspomniałam pierwszy raz się tu odezwałam i myślałam, że skoro ten temat już był nie należy go ciągnąć. Pozdrawiam i myślę, że jednak będzie Pani uczestniczyć w rozmowach na temat storczyków.

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszkamarcin1@o2.pl
Data: poniedziałek, 8 września 2008 14:49:44
Pani Wando szczerze zazdroszczę tego Phal z dodatkiem koloru pomarańczowego, ja na coś w tych odcieniach poluję już do dawna, ale na razie kończy się na rozczarowaniu .jednak mam nadzieję że w końcu i mi uda się trafić na podobny

E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 17:01:54
moja miltonia tez bardzo pachnie ,narazie ma rozwinieta 1 łodyge a 2 sa w pąkach

Autor: sbb28
E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 17:14:08
Pestko wystarczy troche poprzerzucac wiadomości z TEGO WŁAŚNIE FORUM i otrzymasz prawie pełna listę storczyków wydzielających zapach - jednak nie koniecznie przyjemny dla nosa
popatrz na wiadomość Pani Wandy z września zeszłego roku - nie starczy parapetów na nie.
http://www.orchidarium.pl/forum/read.php?f=0&i=15265

Ze swojej strony powiem że phalaenopsis lidoro; bellina i większość krzyżówek pachnie bardzo przyjemnie - ja czuję zapach z bliska;
drobnokwiatowe - Oncidium ornithorhynchum i większość krzyżówek dla mnie to cudny - najintensywniejszy zapach czekolady i wanilii - przebija wszystkie zapachy w pobliżu- czuć go już z dużej odległości kilku metrów od świtu do zmierzchu
Zygopetalum moje ma zapach intensywny - mnie przypomina zapach gardenii- jednak wyczuwam go z bliska bo jak na złość po raz drugi kwitnie w tym samym czasie z oncidium ornithorhynchum
w załączeniu najpiękniejszy na razie odkryty zapachowo storczyk z jednej ps.bulwy wypuszcza po 4 łodygi kwiatowe i jeszcze sie rozgałęziają
i dla porównania między nimi niepozorny niepachnący ale wiecznie kwitnący maluch phalaenopsis equestris zakupiony w promocji grudniowej od Roellke wstawiłam w pierwszym zdjęciu - może zauważycie i w całej okazałości 10 cm na ostatnim

pozdrawiam
Małgorzata

E-mail:  
Data: poniedziałek, 8 września 2008 18:37:31
jejku jakie cudne maleństwo.Takiego malca jeszcze nie widziałam

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: poniedziałek, 8 września 2008 19:04:56
Pestko!

Mam u siebie falenopsisa o zapachu cytrynowo-goździkowym. Taka hybryda jak na załączonym zdjęciu właśnie tak pachnie, ale u mnie tylko do południa, zwłaszcza po podlaniu i podczas słonecznej pogody.

Strona:    Poprzednia    1  2  [3] 4  5    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl