Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Temat:  Ogrody botaniczne w Buenos Aires i w Rio de Janeiro
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  [4] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: środa, 15 lutego 2012 07:54:01
Dziękuję Wszystkim za miłe słowa, to drzewa Pani Ewo - to gatunek ze strefy australijsko- pacyficznej, niestety nie znam dokładnej nazwy, ale korzenie są przystosowane do huraganów i tornad w tamtejszej strefie klimatycznej. Ta różowo-biała katleja - to laelia purpurata carnea- nazywana "ksieżniczką" wśród laelii. Z kolei ten kolorowy wróblak - to tangarka seledynowa- dla mnie prawdziwy "ptasi klejnot" Brazylii.W chwili wolnej postaram zamieścić jeszcze trochę fotek(może też z niesamowitych wodospadów Iguazu - które "powalają na kolana")- pozdr.serdecznie ! - Jarek Sułek.

Autor: Barbara Kalinowska
E-mail:  
Data: środa, 15 lutego 2012 19:53:55
Witam,
drzewo ze zdjęcia 5782 to prawdopodobnie chlebowiec różnolistny z rodziny morwowatych, zwany również drzewem bochenkowym.
Pozdrawiam
Basia

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: ewka@hejstorczyki.pl
Data: środa, 15 lutego 2012 21:43:47
Witam,
bardzo dziękuję.

Pozdrawiam
ewka

Autor: sbb28
E-mail:  
Data: piątek, 17 lutego 2012 23:29:43
Wspaniałe zdjęcia Panie Jarku
przydał by się jednak dla "niewiedzących" jak np. ja choć krótki ich opis
co prezentują nie zawsze mogę się domyślić
pozdrawiam
Małgorzata

Data: poniedziałek, 20 lutego 2012 08:55:43
Pani Małgorzato ! - oczywiście ma Pani rację z tymi opisami,przy następnej prezentacji postaram się poprawić - pozdrawiam serdecznie ! - Jarek Sułek.

Data: poniedziałek, 20 lutego 2012 13:37:42
Witam ponownie serdecznie Wszystkich !
Tak, jak wcześniej pisałem przedstawiam Państwu jeszcze kilka fotek z przepięknych wodospadów Iguazu, które zlokalizowane są na granicy argentyńsko- brazylijskiej.W sumie jest ich 270, spadają z wysokości ok.80 metrów, na przestrzeni prawie 2 km(!).Ich widok "zapiera dech w piersiach", patrząc na wodospady ma się wrażenie, jakby to miejsce było na innej planecie , niedawno zostały one wpisane na listę Cudów Natury, myślę, że w pełni na to zasługują! - pozdrawiam J. Sułek.

Strona:    Poprzednia    1  2  3  [4] 

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl