Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Wymiana

Temat:  śmierdzące storczyki
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Natalia Wiśniewska
E-mail: n.wisniewska90@gmail.com
Data: poniedziałek, 12 stycznia 2015 22:21:33
Witam,

jestem doktorantką Wydziału Biologii UG, zajmuję się strukturami wydzielniczymi u kwiatów różnych gatunków roślin ( badania niekomercyjne, naukowe).
Potrzebuje gatunków storczyków śmierdzących padliną. Może ktoś z Państwa dysponuje takimi gatunkami (np. Bulbophullum ) i mógłby je udostępnić (kwiaty lub całe rośliny- mogę zwrócić po zakończeniu badań) albo odsprzedać?
Albo może wiedzą Państwo gdzie mogłabym takie gatunki zdobyć?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Autor: jan
E-mail:  
Data: wtorek, 13 stycznia 2015 09:46:27
Proponuję skonfrontować potrzeby z ofertą firm sprzedających storczyki. W razie czego proszę użyć Google...

Autor: Kazimierz Oboza
E-mail: kazimierz.oboza@op.pl
Data: wtorek, 13 stycznia 2015 14:42:24
Jednym z bardziej cuchnących storczyków jest ciepłolubny bulbophyllum phalenopsis. Do niedawna można go było kupić w OrchidGarden. Warto sprawdzić czy jeszcze jest tam do nabycia. Przed laty na tym forum była świetna prezentacja p. Sandry Wawrzyniak. Oto link http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=1&r=18075

Autor: Marta
E-mail: marta.uscienska@gmail.com
Data: czwartek, 15 stycznia 2015 19:08:47
Będzie b. ciężko bo ja śledzę sprzedaż storczyków o pachnących (nawet inaczej) kwiatach i ciekawostek nie ma. Ze śmierdziuszków trzeba wymienić jeszcze Bifrenaria tetragona. Marta

Autor: Patrycja
E-mail: patrycja.bart@wp.pl
Data: piątek, 16 stycznia 2015 16:43:45
Podobno phalaenopsis venosa śmierdzi jak rozgnieciona skolopendra.
Z takim określeniem spotkałam się w Internecie. Podałabym link, ale niestety nie mogę, bo wyskakuje, że reklama?
Wystarczy wpisać w Google venosa skolopendra i pierwszy link.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl