Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Sugestie, uwagi i informacje o forum

Temat:  wyszukiwarka
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Dorota K.
E-mail: moyogi@poczta.onet.pl
Data: piątek, 24 października 2003 12:13:24
Witam,
Ponieważ ilość katalogów sprzedaży i ilość zdjęć zamieszczanych na stronie ciągle wzrasta i wiem ile czasu zajmuje znalezienie szukanej rośliny, przyszedł mi do głowy taki pomysł: wyszukiwarka roślin wg nazwy, która pokazywałaby np. linki do stron orchidarium. Myślę, że może tak by było prościej i szybciej.

Pozdrawiam

Dorota K.

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: Grazyna.Sieminska@poczta.neostrada.pl
Data: piątek, 24 października 2003 12:23:00

Witam,

a gdyby jeszcze pokazane były różne ceny w różnych katalogach, żeby łatwiej się było zdecydować
Tylko kto by to miał zrobić? Bo ja nie wierzę, żeby Jerzy był aż tak bezrobotny

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: piątek, 24 października 2003 17:50:22
Na bazie aktualnej formy katalogów (czysty kod HTML) coś takiego jest niemożliwe. Musiałbym wprowadzić do bazy danych praktycznie jeszcze raz wszystkie dane, łącznie z cenami i informacjami o źródłach roślin, a dopiero z tego zrobić formularz wyszukiwania. Horrendalna praca

Natomiast pomysł jest dobry, chociaż dla mnie właśnie grzebanie po katalogach jest dużą częścią przyjemności "tropienia" poszukiwanych roślin

Myślałem też o skonsolidowanym katalogu, ale przy rozstrzelonych terminach poszczególnych importów (a tak będzie zawsze) mogłoby to w rzeczywistości tylko utrudnić zamawianie, ponieważ różne rośliny byłyby osiągalne w różnych terminach. Tak przynajmniej jest jasne, że roślina z katalogu Ecuagenera będzie dostępna w terminie importu z Ekwadoru.

Zobaczymy. Formuła katalogu, czy sklepu Orchidarium będzie z pewnością ewoluować i wezmę to pod uwagę.

Pozdrawiam,
Jerzy

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl