Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Sugestie, uwagi i informacje o forum

Temat:  Długość tematu wiadomości 1234567890 1234567890 1234567
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: wtorek, 28 stycznia 2003 22:22:25
Witam serdecznie,

Mała uwaga do działania forum - temat wiadomości (podejrzewam że pole Autor i e-mail także : można wpisać dowolnej długości - ja np wpisałem
"Długośćtematuwiadomości1234567890123456789012345678901234567890"
a znaczna jego część (także ta widoczna) została obcięta.

Pozdrawiam
W

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: środa, 29 stycznia 2003 09:36:12
Ograniczenie samej możliwości wpisania dłuższego tematu w polu Temat jest dość kłopotliwe, bo musiałoby się wiązać z wyświetlaniem okna mówiącego, że tekst jest za długi itd. To trochę jak armata na muchę

Natomiast być może rzeczywiście długość tekstu przyjmowana ostatecznie przez bazę danych była za mała (50 znaków). Zmieniłem ją na razie na 80 znaków i sprawdzę, jak będzie wyglądać wyświetlanie tytułu w oknie przeglądarki przy rozdzielczości 640x480.

Dzięki za uwagi :-)

Jerzy

Data: środa, 29 stycznia 2003 09:56:33
Przetestowałem też (czego nie widać, bo od razu usunąłem wiadomość) wpisanie jednego ciągu (bez spacji) o długości 80 znaków. Powoduje to zniekształcenie tabeli wątków, ponieważ tekst w pierwszej kolumnie nie zawija się wtedy i spycha pozostałe kolumny do prawej. Dlatego istniało to ograniczenie, żeby tego uniknąć. Ponieważ jest mało prawdopodobne, żeby ktoś rzeczywiście wpisał tytuł w ten sposób, zaryzykuję i zostawię 80 znaków.

A przy okazji - jak miał brzmieć tytuł wiadomości w Zupie storczykowej - "Fotografia cyfrowa storczyków (czy ak kto woli fot"????
Mogę go zmienić, w końcu jestem wszechwładnym administratorem

Jerzy

Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: środa, 29 stycznia 2003 15:05:59
Admin rulez
Będę wdzięczny za zmianę na "Fotografia cyfrowa storczyków (czy jak kto woli fotografia marko w praktyce)

A jeśli chodzi o to ograniczenie w ilości znaków, to proponuję jednak ograniczyć do 79 - jeden znak mniej nie boli, a system się nie wyłoży.

pozdrawiam
W.

Data: środa, 29 stycznia 2003 15:28:53
OK, zmieniłem tytuł zgodnie z życzeniem.

A z innych cytatów - może coś z Mela Brooksa - "Jednak dobrze być królem"

Jerzy

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl