Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Monnierara Millenium Magic "Witchcraft"
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Jagoda
E-mail:  
Data: niedziela, 17 listopada 2013 20:09:30
Witam wszystkich milosnikow storczykow. Pan Jerzy napisal w 2006 roku"zadna czarna orchidea nie istnieje, to fikcja literacka".
Czlowiek potrafi "wystarczylo" skrzyzowac Catasetum ,Cycnoches i Mormodes.
Wyszla z tego calkiem czarna orchidea. Pozwole sobie przedstawic moj nowy zakup. Monnierara Millenium Magic "Witchcraft". Kupilam z dwoma pedami nie
rozkwitnietymi , po rozkwitnieciu jest calkiem czarna.

Serdecznie pozdrawiam
Jagoda

Autor: Agata Rapacz
E-mail: agata.rapacz@gmx.at
Data: niedziela, 17 listopada 2013 20:19:56
A zdjecia gdzie?

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@upcpoczta.pl
Data: niedziela, 17 listopada 2013 21:03:28
Oto i zdjęcia czarnej orchidei , przyszły do mnie z prośbą o wstawienie, no to wstawiam

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Marta
E-mail:  
Data: niedziela, 17 listopada 2013 22:12:24
Wiadomo że cudo ale trochę więcej opisu by się przydało: czym pachnie, jak intensywnie, czy kupiona u nas w kraju na jakiejś wystawie, ile kosztowała. Marta

Autor: Jagoda
E-mail:  
Data: niedziela, 17 listopada 2013 22:54:11
Dziekuje Pani Grazynie, gdy ja wstamialam zdiecia wychodzily wielkosci znaczka pocztowego. Roslina kupiona na corocznej wystawie klubu z Massachussets pod koniec pazdziernika 2013. Sama jestem zdziwiona,ale nie pachnie, podziwiam ja o roznych porach dnia, i nie wyczulam ani odrobiny zapachu. Zdjecia robione bez statywu, kolo okna w pochmurne dzisiejsze poludnie. Mam Cycnoches i Catasetum na parapecie okna, planuje traktowac nowego lokatora podobnie. Kosztowala 55 $.

Pozdrawiam Jagoda

Autor: Marta
E-mail:  
Data: poniedziałek, 18 listopada 2013 20:57:12
Dla mnie dobrze że nie pachnie bo łatwiej pozbyć mi się marzeń o niej. Nie mniej jednak z zapachem, czy bez, jest cudowna. Dziękuję za informację. Marta

Autor: Shantell
E-mail: m.kielan@tigra-system.pl
Data: sobota, 30 listopada 2013 19:06:45
Roślina niezwykła, ale jest pewien szkopuł: ona jest czekoladowa a nie czarna. Tak czy siak, wygląda zjawiskowo.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl