Witam wszystkich serdecznie.Prezentacje ta chcialabym poswiecic Kamili Irie, ktora byla swojego czasu osoba ktora zarazila mnie miloscia do storczykow z grupy Catasetinae.
Fredclarkeara After Dark 'SVO Black Pearl' FCC/AOS (Mo.Painted Desert x Ctsm.Donna Wise).
Na temat uprawy nie bede pisac; dla ciekawskich dzial ponizej.
Gdy w listopadzie zaczal wychodzic ped kwiatowy, zrozumialam dlaczego Danusia mowi na nie KUTAFONY :
i dzisiaj po powrocie z Polski zastalam mila niespodzianke.Niestety jakosc zdjec nie jest najlepsza, ale robione przy sztucznym oswietleniu
Też gratuluję, tym bardziej, że do nie dawna raczej nie do zdobycia i chyba nadal z górnej półki cenowej. Poza tym trafiają się lewe klony z dużo jasniejszymi środkami.
Pozdrawiam
Ojej, jak milo
Dziekuje za pamiec i niezmiernie sie ciesze, ze zarazanie kogos czyms ma takie pozytywne skutki
Olsniewajace kwitnienie - jestem pod wrazeniem, ze masz w posiadaniu tak piekny klon i ze zaowocowal on tak obfitym i powalajacym na kolana kwitnieniem
Agatko super kwitnienie!
Zastanawiałaś się, czy zdążysz ją jeszcze zobaczyć w kwiatach, a fredclarkeara po prostu czekała na Ciebie aż wrócisz. Fantastyczna ta "czarna perła" !
Wielkość pędu i jakość kwiatów faktycznie powalająca Gratuluję!
Dziekuje wszystkim za przemile komentarze.Marku specjalnie dla Ciebie jeszcze 3 "dzienne" zdjecia .Choc pogoda nie ta i fotograf ze mnie nieszczegolny .
Kamila, jesli bys kiedys chciala odbudowac kolekcje (taka mam nadzieje), daj znac-pomoge.
Fredclarkeara owa ma jedna, jedyna wade - zapach.Mnie przypomina on hotelowe mydlo lub intensywne tanie perfumy (wiecie o czym mowie ).Przy czym ten zapach jest tak intensywny, ze wypelnia caly pokoj, przyprawiajac o bol glowy.
Pozdrawiam Agata