Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Phalaenopsis parishii
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: niedziela, 28 czerwca 2009 16:08:59
Witam!

Chcę podzielić się z Wami radosną nowiną . Moje miniaturowe phalaenopsis po wcześniejszych perypetiach z rozwojem pąków (o których pisałam na forum), zdecydowało się po kilku tygodniach wypuścić nowy pęd i obdarzyć mnie swoim jubilerskiego rozmiaru pierwszym kwiatem .

Pozdrawiam Agnieszka

Autor: Agata
E-mail:  
Data: niedziela, 28 czerwca 2009 23:37:01
ŚLICZNY
Gratuluję Też bym go chciała w swojej kolekcji i mam nadzieję że nie długo tak się stanie..Czy on potrzebuje chłodnego stanowiska?

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: poniedziałek, 29 czerwca 2009 11:43:31
Witam

Dziękuję za pochwałę . Ale zaznaczam, że to cudo ma średnicę 1 grosza
Moja mama, która musi używać okularów do czytania musiała się trochę wysilić, aby na żywo podziwiać szczegóły tego mojego kwiatka . Co do warunków uprawy: nie wymaga znacznego przechłodzenia, a w trakcie wykształcania się pąków powinien mieć zdecydowanie ciepło. Trzeba ostrożniej podlewać niż większe phalaenopsisy, aby nie zagniwały korzonki i rozetka. Ten gatunek jest do 12 lipca dostępny w katalogu Orchidarium z Kultany.

Pozdrawiam Agnieszka

Autor: Ania
E-mail:  
Data: poniedziałek, 29 czerwca 2009 20:47:47
Gratuluję! Takie maleństwo, a jak cieszy I z tego, co widać na zdjęciu, wypuszcza chyba nowy listek

Pozdrawiam,
Ania

Autor: Agata
E-mail:  
Data: poniedziałek, 29 czerwca 2009 22:47:49

Ojej,wiedziałam ze ma maleńkie kwiatuszki ale że aż takie to nie
Mimo to chcę go mieć w swojej kolekcji,od dawna mi się podoba i jeszcze Phal.lobbi
Dziękuję za informację
Pozdrawiam

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl