Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Phalaenopsis chibae
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: rafal szewczyk
E-mail: rafals323@wp.pl
Data: piątek, 19 czerwca 2009 07:01:36
witam.roślinę kupiłem na wystawie w Gdańsku w 2007.warunki uprawy to tyle co znalazłem w sieci.rośnie na podkładce.mocno przesycha miedzy podlewaniami.pąków było cztery ale podkładka spadła i zostały dwa .jest szansa że będzie więcje pąków bo pęd się wydłuża.pozdrawiam.

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: piątek, 19 czerwca 2009 07:54:12
Panie Rafale!- urocza miniaturka! i tak sobie myślę ,że phalaenopsis niejedno ma imię - pozdr. serdecznie z Kielc!

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: piątek, 19 czerwca 2009 11:51:00
Witam

Ciekawy gatunek . Te liście mają naturalne desenie, czy to tylko efekt na zdjęciu? Ostatnio "przestawiłam się" na kolekcję phalenopsisów botanicznych (nawet te średniej wielkości bardziej nadają się do mojego 9 mkw pokoiku niż krzaczaste hybrydy, z którymi się powoli rozstaję).
Czy ten prezentowany gatunek może rosnąć w doniczce, czy tylko na podkładce? Moje botaniczne trzymam na tacach z mokrym keramzytem i dodatkowo w pomieszczeniu na parę godzin włączam nawilżacz na zmianę z mini fontanną.

Agnieszka z W-wy

Autor: rafal szewczyk
E-mail: rafals323@wp.pl
Data: piątek, 19 czerwca 2009 13:30:27
deseń na liściach to efekt makro zdjęć."gołym okiem" tego nie widać.moja roślina mieszka w małym orchidarium.również mam w kolekcji kilka botanicznych phalaenopsisów ale z kwitnieniem to bywa różnie.uprawa w doniczce jest mozliwa jeśli zapewni się w miarę odpowiednie warunki.pozdrawiam.rafał.

Autor: Jolanta
E-mail: Lisa_26@web.de
Data: piątek, 19 czerwca 2009 13:58:20
Witam, ja röwniz posiadam ta pieknote i uprawiam ja jak zwykle Hybrydy. Ma bardzo dluga lodyzke z wieloma kwiatami. Chcialam wstawic zdjecie tylko mi ciagle pokazuje ze ono jest za duze a ja nie wiem jak zmniejszyc

Autor: Jolanta
E-mail: Lisa_26@web.de
Data: piątek, 19 czerwca 2009 16:10:29
Tak wyglada

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl