Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Dendrobium Loddigesii
  Strona:    [1] 2  3    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Dawid
E-mail:  
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 13:32:17
Po raz drugi zakwitło mi to małe dendrobium. Ostatnio pokazywałem jego zdjecia razem z catleyą.
Tym razem na łodygach było ok 6 zgrubień ale po raz kolejny z niektórych nic nie wyrosło
Ostatnio był tylko jeden kwiat, tym razem kwiat i dwa keiki, widać poprawę wiec nie jest źle

Autor: Jarek Sułek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 13:57:57
Witam serdecznie !
Prześliczne dendrobium!Chyba też zachorowałem na nie...Gratuluję pięknego kwitnienia i ładnego zdjęcia - pozdr. Jarek z Kielc.

Autor: monika w.
E-mail: monika@kompet.net
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 15:03:58
Dawidzie, gratuluję kwitnienia... Jest cudowne.... zwłaszcza proporcje kwiatu do rośliny!!!
ja dostałam ubiegłej jesieni malutki kawałek tego dendrobium, coś mi się tam rusza... powiedz - w jakich warunkach je trzymasz itp...

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail: pierre2@interia.pl
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 17:45:12
bardzo ładny wiosenny kwiatek Gratuluję!

E-mail:  
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 20:27:10
Moniko W.
Roślina stoi na oknie wschodnim i zwykle rano ma aplikowaną bezpośrednio dawke promieni słonecznych przez 1-3 godziny.
W zimę starałem sie w miare możliwości wychłodzić i podsuszyć to dendrobium. Namaczałem raz na dwa tygodnie i przez jakis czas trzymałem w chłodnym pokoju (zachodnie okno). Zwykle mocze raz na tydzień. Na wiosnę dodałem troche bioflorinu do wody.
Kwiat chyba rzeczywiście troche wiekszy niż poprzednio (http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=1&r=9525&pg=1 - dla porownania stare kwitnienie)

Chciałem jeszcze dodać że kwiatek bardzo ładnie, delikatnie pachnie (ale do zapachu lotosa mu jeszcze daleko )

Autor: Mariola
E-mail: piechol3@op.pl
Data: piątek, 13 kwietnia 2007 21:09:12
Witaj Dawidzie

Czy moglabym sie zalapac na jedno keiki tego ladnego dendrobium ? Jest sliczne!

Pozdrawiam Mariola

Autor: Mariola
E-mail: piechol3@op.pl
Data: sobota, 14 kwietnia 2007 21:48:47
Moge w zamian zaproponowac 2 keiki, dendrobium nobile o bialych kwitach i o rozowych kwiatach. Prosze o odpowiedz

Pozdrawiam Mariola

Autor: Krystian
E-mail: titus1@poczta.fm
Data: sobota, 14 kwietnia 2007 22:34:11
A ja mam do zaproponownia keiki dendrobium hercoglossum. Na razie są takie duże jak keiki na ostatnim zdjęciu.

Krystian

Autor: Andrzej Bucior
E-mail: andrzej.m.b@wp.pl
Data: niedziela, 15 kwietnia 2007 13:22:23
Także gratuluję i podziwiam, śliczne kwiaty i piękne reklamowe zdjęcia.
Nic dziwnego, że do razu wiele osób jest chętnych do pozyskania takiej roślinki.
Z serdecznymi pozdrowieniami, Andrzej.

E-mail:  
Data: poniedziałek, 16 kwietnia 2007 11:04:59
No to jeszcze dwa zdjęcia skoro tak je chwalicie

Jeśli chodzi o keiki to pierwszą rezerwację miałem już w momencie zakupu czyli połtora roku temu.

Ale drugie keiki chętnie wymienie na dendrobium hercoglossum oczywiście jak oba troche podrosną.

Pani Mariolu - może następnym razem jak będę mieć kolejne młode rośliny to specjalnie dla pani jeden zarezerwuję

Strona:    [1] 2  3    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl