roślina niezawodna w kwitnieniu, polecam.
Stanowisko słoneczne, tuż przy oknie, wystawa południowa. Cztery pędy kwiatowe, na każdym po trzy kwiaty. Bardzo trudno pokazać kolor kwiatów, płatki okwiatu są pomarańczowe a warżka na końcu mocno czerwona.
coś cudownego - dlaczego ja nie mam południowych okien a pozostałe nie są rozciągliwe..... Gratuluję serdecznie..... jak dla mnie to storczyk miesiąca!
Witaj!
Rewelacja! Wspaniałe kwiaty i mój ulubiony kolor.Ta roślina ma już parę lat , widać że ładnie rozrośnięta. Jakbyś dzieliła to się bardzo piszę !!
Pozdrowienia - Tomek
Dziękuję za dobre słowa i pochwały .
Liście zostały umyte do fotki wodą utlenioną. Wszystkie rośliny u mnie przechodzą ten zabieg, może z dobrym skutkiem.
Tomaszu, pogadamy, jeżeli masz coś na wymianę to mogę uciąć kawałek. Ale z moich spostrzeżeń wynika, że czym jest starsza i rozrośnięta to mocniej kwitnie. W zeszłym roku było po pięć kwiatów na pędzie. Wymaga mocnego przesuszania.
Witam
Roślina śliczna, a kolor kwiatów poprostu urzeka. Mogę podpytać gdzie takie cudeńko można nabyć oczywiście młode, by za kilka lat cieszyć się takim widokiem w domu? Mam południowe okno, które ma jeszcze troche miejsca do zapełnienia.
Pozdrawiam Anna
Piękność!
Jeszcze nie zdobyłam to co mam zaplanowane do zdobycia , a tu kolejne cudo.Nie wiem co czasem trudniejsze - zdobycie niektórych storczyków, czy uprawa ? Zwłaszcza, że Pani Ewa pisze - "niezawodny w kwitnieniu"
Asia