Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Pleurothallis tribuloides
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Piotr
E-mail: obuwik1@gmail.com
Data: czwartek, 14 września 2006 14:23:00
Kiolejny malutki kwitnaczy storczyk z mojej kolekcji. Kwiatuszki są tak małe, że aż trudno je dostrzeć, a tym bardziej trudniej gdyz pojawił sie tylko jeden. Jednak oko i tak cieszy mimo swoim tak niewielkim rozmiarem.
Na sam początem nierozwiniety jeszcze kwiatuszek

i jego zbliżenie....

...po 2 dniach rozwinoł się ....

... w przybliżeniu...

... jeszcze jedno zbliżenie ....

... i kolejne ostatnie zbilzenie minaturki kwiatu...

...a na koniec cała roslina zamontowana na kawałku kory.

Pozdrawiam

Piotr

Autor: Kamila Irie
E-mail:  
Data: czwartek, 14 września 2006 19:59:47
Hmmmm..... hmmmmm.... Gratulacje z okazji kwitnienia, sam proces zawsze bardzo cieszy hmmmm.... ja mimo wszystko chyba pozostane wierna okazom o srednicy kwiatow od 3cm w gore

Autor: Marzena RK
E-mail:  
Data: czwartek, 14 września 2006 21:33:11

Autor: Marzena RK
E-mail: marzenkakozlowska@op.pl
Data: czwartek, 14 września 2006 21:34:45
A ja jednak wolałabym dendrobium farmeri, Pan Piotr wie w czym rzecz.
Marzena

Autor: B.Kalinowska
E-mail: bar2a@o2.pl
Data: piątek, 15 września 2006 08:47:41
Panie Piotrze ,
dla mnie oglądanie kwitnących mikrusów przez szkło powiększające nie jest żadnym problemem , byle tylko szkło miało odpowiednie powiększenie.Zresztą , mądrzy ludzie mówią ,że wielkość nie ma znaczenia...Jeżeli rośnie,kwitnie i chciało się go mieć -to trzeba tylko się cieszyć.Gratulacje,uroda Pleuroth.nienachalna,ot ,taka dla koneserów.Proszę zerknąć na
www.ablackorchid.com/Indexpage6.htm .Czyż to nie jest uroczy widok?Kwiatuszki przypominają mi złożoną dłoń,gdy kciuk dotyka końców reszty palców-b.niebanlny kształt.Tylko,czy on nie ma nieco za mało światła (wygląd listków)?
Cieszę się razem z Panem,pozdrawiam -Barbara

Autor: Piotr D.
E-mail: obuwik1@gmail.com
Data: piątek, 15 września 2006 19:37:03
Tak to się zgadza. Małe a cieszy Listki są jasne ale takie miała roślina jak ją zakupiłem jakiś czas temu. Jadnak dobrego odżywiania i sporej ilości światła roślina nie zzieleniała. Zastanawia mnie dlaczego tak się dzieje. Może potrzebuje więcej czasu, a może nowe listki które teraz wypuszcza będą zielńsze. Zobaczymy co czas pokaże.
Pozdrawiam

Piotr D.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl