Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Ascocenda Princess Mikasa Blue
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  [4] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: czwartek, 16 lutego 2006 14:36:44

Bambusowe żaluzje doskonale się u mnie spisły , ale zamontowane na balkonie. To wystawa południowo-zachodnia, ale żadnych paseczków na liściach nie ma . Natomiast nie mam pojęcia, jak to może być w oknie, bo tu mam "od wieków" żaluzje, na okres takich słonecznych dni jak wczorajszy i paseczków też nie ma . A może po prostu w oknie zamocować roletę z płótna...

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: czwartek, 16 lutego 2006 15:04:54
Witam !

Również mam wystawę południową . Na lato miałam założoną siatkę przeciwko owadom ( można kupić np w OBI), która doskonale spełniła swoje zadanie. Ascocenda stała tuż przy oknie i nie było żadnych oznak poparzeń (np w krateczkę )

Pozdrawiam Iwona

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@kowalska-stiasny.com.pl
Data: czwartek, 16 lutego 2006 15:45:54
Świetnie sprawdza się najzwyklejsza, biała agrowłóknina (do kupienia w sklepach ogrodniczych i marketach typu OBI czy Castorama) rozpięta na bambusowej ramie (z czterech tyczek bambusowych do kwiatów, też z takich sklepów j.w.). Idealnie rozprasza światło w słoneczne dni, a w pochmurne taką ramkę bardzo łatwo się przestawia.

pozdrawiam,
Piotr

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@kowalska-stiasny.com.pl
Data: czwartek, 16 lutego 2006 15:59:57
I jeszcze poglądowe zdjęcie:

Wyżej rosną rośliny, które lubią pełne słońce rano (to jest wchodnie okno), a niżej lekko cieniowane są te bardziej wrażliwe na poparzenia. W prawym, dolnym rogu zdjęcia widać opartą o ramę okna bambusową ramkę z agrowłókniną.

jeszcze raz pozdrawiam,
Piotr

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: piątek, 17 lutego 2006 14:11:48
Witam
Wszystkie przedstawione roślinki są naprawdę bardzo ładne i zapierają dech w piersiach podczas oglądania ich zdjęć. Gratuluję ich Właścicielą.
Pozdrawiam Iwona

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: niedziela, 28 maja 2006 18:37:13
Witam !

Odgrzebuję stary wątek, aby pokazać jak w tym kwitnieniu wygląda jeden z kwiatów Ascocendy Princess Mikasa Blue

Łodyżka jest gruba, jakby zrośnięta z dwóch, a kwiatek ma podwójne górne płatki.

Pozdrawiam Iwona

Autor: iwka
E-mail: iwonastorczyk@op.pl
Data: niedziela, 15 listopada 2009 20:31:45
Witam!sporo mineło od ostatniej prezentacji ascocendy,ja tez uwazam ze jest to bezproblemowa roslinka,dostałam ja w sierpniu kwitnaca i teraz znowu zakwitła na nowym pedzie.

Autor: Leokadia
E-mail: lodzia_krawiec@o2.pl
Data: niedziela, 15 listopada 2009 21:53:37
Gratuluję kwitnienia.Będzie kwitła długo, bo widzę,że dopiero otwiera pąki.
One jednak są piękne.Pozdrawiam.Leokadia

Strona:    Poprzednia    1  2  3  [4] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl