Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Bulbophyllum sp. Tajlandia
  Strona:    Poprzednia    1  2  [3] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: czwartek, 29 maja 2008 11:14:25
Po przeprowadzonym sledztwie, Bulbophyllym Anny jest jednak krewniakiem zamieszczonych wczesniej a jest to Bulbohyllum emiliorum - wiec moje podejrzenia byly po czesci dobre, i tylko sié cieszyc bo roslina naprawde rzadka w kolekcjach. Nazwe potwierdzil, slowami ze jest pewien tego sam Bill Thoms, ktory jest swiatowej slawy specjalista od Bulbophyllum i pokrewnych gatunkow i tworca wraz ze swoja zona - Doris Dukes przepieknych krzyzowek Bulbophyllum, Cirhophyllum, Triasphyllum, Triaspetalum czy Siegeristara - Bulb. x Cirr. x Trias; wielokrotnie nagradzani, miedzy innymi jego (ich) roslina Cirr. rothschildianum 'A-doribil' zdobyla 95 punktów i certifikat: Certificate of Cultural Excellence for FCC/AOS co jest nielada wyczynem...

Pozdrawiam serdecznie!

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Anna
E-mail: anna@roslin-menazeria.net
Data: czwartek, 29 maja 2008 18:42:05
Witaj Piotrze!
Bardzo się cieszę, że mam taką rzadką w kolekcjach roślinę Niedługo ilość posiadających ten gatunek nieco się zwiększy...
Bardzo Ci dziękuję za okazaną pomoc w identyfikacji tego Bulbophyllum. Dziękuję również wszystkim osobom, znawcom tematu, które poprosiłeś w moim imieniu o oznaczenie tego storczyka.
Już zmieniłam fiszkę przy roślinie
Pozdrawiam,
Anna

Strona:    Poprzednia    1  2  [3] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl