Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Coelogyne massangeana
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 3    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: piątek, 24 kwietnia 2009 22:22:36
Moja kwitła dokładnie 10 miesięcy temu:

http://www.flickr.com/photos/54255865@N00/2597649849/sizes/l/in/photostream/

W tym roku pierwszy pęd wyprzedził pozostałe trzy i otworzył się pare dni temu dokładnie na moje urodziny . Całkiem fajny prezent, narazie takie robocze fotki, mam nadzieję, że uda się ze wszystkimi kwiatami za jakiś czas.

Grażyna mówisz dwa razy do roku?

Pozdrawiam

Piotr Markiewicz

Autor: iwka
E-mail: iwonastorczyk@op.pl
Data: sobota, 25 kwietnia 2009 10:08:54
Piotrze piekny prezen urodzinowy.powiedz mi jaka wielkosc ma bulwa tego coelogyne,bo kupilam na allegro i nie sa az takie duze jak u Ciebie na zdjeciu.pozdrawiam i gratuluje

E-mail:  
Data: sobota, 25 kwietnia 2009 12:43:27
U mnie same bulwy mają od 9 do 11 cm - to jest zdecydowanie dojrzała roślina, nie mam żadnych małych pseudobulw w doniczce, więc pewnie dawno temu był to kawałek innej dorosłej rośliny który z czasem się ładnie rozrósł. Co nie znaczy, że trochę mniejsze nie mogą zakwitnąć. Ciężko dojrzeć jakie są Twoje?

Pozdrawiam

Autor: iwka
E-mail: iwonastorczyk@op.pl
Data: sobota, 25 kwietnia 2009 14:59:44
Moje bulwy maja ok 5 cm,małe w porownaniu z Twoimi,ale mam nadzieje ze wypuszcza nowe wieksze.pozdrawiam

Autor: Mariola
E-mail:  
Data: sobota, 25 kwietnia 2009 19:50:54
Witam!

Piękne sa wasze kwitnienia! Ja tez mam to ceol ale kupiłam je w zabiedzonym stanie tzn. duzo miała zgnitych korzeni ale czesc takze zywych posadziłam ja do samej kory i do doniczki troche nieciekawej(za ciasna) Co moge zrobić by lepiej mi pusciła korzenie? Przesadzic do innej doniczki i jakiejs mieszanki z podloza?

Ma ktoś moze na sprzedaz wiszace korzyczki do niej?

Juz od jutra trafi do tunelu foliowego razem z innymi storczykami. Jestem z dolnegośląska i u nas juz cieplutko Sami widzicie ze roslina jest bardzo ładna, także prosze o pomoc w jej odratowaniu! Załaczam zdjecia.

Pozdrawiam i licze na pomoc

Autor: Mariola
E-mail:  
Data: niedziela, 26 kwietnia 2009 13:53:20
Prosze o odpowiedz jest tu tylu doswiadczonych osob a jak przejdzie do pomocy mało kto sie odzywa

Autor: Ania
E-mail: anna.lotowska@gmail.com
Data: niedziela, 26 kwietnia 2009 15:01:46
Bo to dział "Prezentacje"... takie pytania to do Zupy
Pozdrawiam

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: niedziela, 26 kwietnia 2009 16:00:34
Witam!

Interesuje mnie, czy ten prezentowany gatunek wymaga latem wystawiania na zewnątrz dla zainicjowania kwitnienia?

Pozdrawiam Agnieszka

E-mail:  
Data: niedziela, 1 sierpnia 2010 01:34:24
Kwitnie znów na raty, prawy pęd powoli kończy, lewy właśnie się otworzył a w środku pąki, a po wystawieniu na dwór zaraz zleciały się takie muchy udające osy, ale tylko się bawiły wyrostkami warżki i nic nie zapyliły - bezużyteczny insekt

Pozdrawiam

Piotr

Autor: marek
E-mail: m.siwik@wp.pl
Data: niedziela, 1 sierpnia 2010 21:32:59
przepiękna roślina Panie Piotrze. Gratulacje...

Strona:    Poprzednia    1  [2] 3    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl