Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Dendrobium aphyllum
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 3  4    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: as
E-mail: Motylek@mysunrise.ch
Data: sobota, 28 stycznia 2006 19:04:14
Coz....musze zdobywac doswiadczenie...
W chwili obecnej roslina wyglada raczej odstraszajaco, ale skoro jest taka potrzeba....prosze bardzo!

Dziekuje wszystkim za mile slowa!

Autor: Beata
E-mail: prokopiuk@aster.pl
Data: sobota, 28 stycznia 2006 19:52:23
nooo... system korzeniowy rozbudowała ładnie - a nie pomyślałaś o tym by jednak z wierzchu na korzenie dodać trochę spagnum? Te niteczki nie za bardzo ją ranią?
Ładnie to wygląda.
pozdrawiam
beata

Data: niedziela, 19 lutego 2006 21:20:33
Jesli to kogos interesuje, to chcialam sie pochwalic ...wiosna u siebie w kolekcji!!!!!
Zaczyna sie wzrost, mojego ledwo przekwitlego ( przenosnia - bo w grudniu czy styczniu to bylo...a swoja droga ,jak ten czas szybko leci ) dendrobium aphyllum.Ciekawe o ile "badyli " sie powiekszy w tym sezonie....
Pozdrawiam Wszystkich

Autor: Anna Fryś
E-mail: anna.frys@wp.pl
Data: poniedziałek, 20 lutego 2006 19:10:44
Witam.

Roślina przepiękna. Pięknie przyrasta!
Ale ja mam pytanie trochę z innej beczki. Dotyczy ono doniczki na której jest posadzone dendrobium. Czy to doniczka kupiona w Orchidsklepiku i czy naprawdę nie cieknie?

Pozdrawiam Frysianka

Data: poniedziałek, 20 lutego 2006 20:11:39
Tak, doniczka jest zakupiona w Orchidsklepiku i naprawde nie cieknie.

Dodam jeszcze ,ze widze kolejne przyrosty na dendrobium. Jest ich trzy. W zeszlym roku tez tyle bylo...

Autor: Ania
E-mail:  
Data: wtorek, 21 lutego 2006 08:13:55
a ja mam pytanko, czy to dendrobium kwitnie też na starych pedach( powtarza kwitnienie) ? nie znam się zupełnie , ale analizując zdjęcia i wypowiedzi dochodzę do wniosku że tak..Roslina wygląda imponująco, bardzo bardzo podziwiam

Data: wtorek, 21 lutego 2006 09:52:20
Niestety p.Aniu, kwitnie odbywa sie tylko na nowych przyrostach, ktore sa zdolne do kwitnienia po jednym sezonie. Szkoda prawda.....

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: poniedziałek, 27 marca 2006 16:33:00
Witam ,
różnica w terminie kwitnienia, jakieś dwa miesiące.
Rodzaj dendrobium nigdy nie budził we mnie szalonego entuzjazmu ale to dend. aphyllum przekonało mnie, że warto zainteresować się tym rodzajem.
Długie suche, bezlistne "badyle" wisiały sobie całą zimę a obok nowe przyrosty wciąż się wydłużały. Na nowych przyrostach były liście a spod nich pojawiły się paki kwiatowe. To nic dziwnego, że kwitnie czy zakwitło ale delikatność tych kwiatów należy zobaczyć na własne oczy.
Zakwitło/ma pąk nawet keiki tegoroczne.
Polecam to niezwykłe dendrobium, chociaż nie udało mi się jak zwykle wywąchać zapachu.

Pozdrawiam
ewka

ps
mała roślinka/keiki, ma już swojego właściciela

Autor: Anna
E-mail: annateresa@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 27 marca 2006 16:56:36
Witaj Ewo ,
ale pięęęknie ci kwitnie to dendrobium!
Właśnie takie sobie zamówiłam, miałam pokazać rodzinie na co już czekamy, a tu proszę jak na zamówienie świetna prezentacja i super zdjęcia !
Podziwiam i marzę o takiej "firanie" kwiatów.
Pozdrawiam, Anna

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: poniedziałek, 27 marca 2006 17:09:50
Witaj ,

ja mam to dendrobium tylko rok, dałam się jakoś, nie wiadomo czemu namówić na te suche 'badyle'. Ale warto było. Anno, kwiaty tej rośliny są tak delikatne, że nie wiadomo jak się dotykać, jakby były z bardzo delikatnej bibułki zrobione.

Pozdrawiam
ewka

Strona:    Poprzednia    1  [2] 3  4    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl