Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Dendrobium crumenatum
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: monika mross
E-mail:  
Data: sobota, 20 września 2008 12:29:48
Pani Ewo,szkoda ze zareagowala Pani tak agresywnie.
Ale coz.....
Wkleje tylko wypowiedz p.Jerzego ,ktory wizje tego dzialu mial taka:

"Ta grupa została pomyślana jako forma przedstawiania naszych roślin. Często zastanawiamy się, jak też może wyglądać ta roślina o przepięknych kwiatach, które widzieliśmy na fotografiach w książkach czy w Internecie. Kupujemy roślinę, uprawiamy ją dwa lata, żeby zakwitła, a wtedy okazuje się, że metrowa roślina ma jednocentymetrowe kwiatki schowane między liśćmi

Dlatego będziemy tu zbierać "wizytówki" storczyków, czyli fotoreportaże przedstawiające kwiaty, ale też całe rośliny, ich skalę i wielkość, sposób uprawy itd. Mam nadzieję, że z czasem będziemy wiedzieć wszystko przynajmniej o najpopularniejszych storczykach

Pozdrawiam,
Jerzy

I zapraszam.........."

Mysle,ze to wyjasnia co mialam na mysli,piszac do Pani.
I mimo ze potraktowala mnie Pani jak idiote kompletnego,pozdrawiam serdecznie.
Ja tez miewam czasami gorsze dni,dlatego zapomnijmy o sprawie!
Szkoda zasmiecac to forum zbednymi przepychankami.
Trzymajmy kulture.
monika

Autor: Wanda
E-mail: wabert@tin.it
Data: sobota, 20 września 2008 13:02:30
W internecie mozna znalezc rowniez zdjecia, wiec nawet da sie ominac klopot ich zamieszczania
Wystarczy krotka wiadomosc (nalepiej w Hyde Parku) - "Wlasnie zakwilo mi... zdjecia i informacje znajdzie tu ... i tu...."

Z serdecznymi pozdrowieniami
Wanda

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@stiasny.com.pl
Data: poniedziałek, 22 września 2008 11:08:17
Witam!
Gratuluję kwiatów i baaardzo się cieszę, że u Ciebie zakwitło. Mówiąc o nagłej zmianie warunków miałem na myśli załamanie pogody (nagły spadek temperatury o kilka, kilkanaście stopni i chyba tak powiedziałem, ale już nie pamiętam). Wyczytałem, że jeden z właścicieli doprowadza ten gatunek do kwitnienia robiąc mu zimny prysznic w lazience Mnie się to nie udało.
Oczywiście w naturze kwitnie wiele razy w roku, wystarczy ten nagły spadek temperatury... No cóż, ale u mnie Dendrobia w ogóle nie chcą rosnąć, żadne...

pozdrawiam,
Piotr

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl