Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Paphinia cristata
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Elżbieta Ziąbkowska
E-mail: JAeuterpe@interia.eu
Data: środa, 23 lipca 2008 17:47:53
Pani Mario!
Już chyba wszyscy wszystko napisali,ale i ja się dołączam do gratulacji.Kwiaty po prostu niesamowite.Ja właśnie szukam czegoś małego,bo miejsca coraz mniej,ale
nie wiem czy dała bym radę.
Pozdrowienia.

Autor: Krzysztof
E-mail: krzysztof.bulicz@neostrada.pl
Data: środa, 23 lipca 2008 20:36:11
Witam

Pani Mario, fajnie wspomnieć swoją. Delikatna jednak roslina i wymagająca szczególnej uwagi z wodą.
Gratuluję i życzę by wytrwała dużej niż moja, dwa sezony.

Krzysztof

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: środa, 23 lipca 2008 23:27:53
Panie Krzysztofie,
To co Pan napisał, nie jest pocieszające, ale ja to odwrócę. Nie wszystkie storczyki są długowieczne i nie wszystkie chcą zostać z nami dłużej. Ważne jest jednak to, co pozostaje. A pozostaje satysfakcja, że mieliśmy taką roślinę, że nam kwitła i że mogliśmy z bliska nacieszyć się jej kwiatami. Pozostaje też kolejne doświadczenie. To też jest coś warte. Nie uważa Pan?

Mam u siebie takie pudełeczko z fiszkami, po storczykach, których już dawno nie ma. Czasem je przeglądam... Przez te kilkanaście lat sporo uzbierało się takich doświadczeń.

Z pozdrowieniami, Maria M.

Autor: Krzysztof
E-mail:  
Data: czwartek, 24 lipca 2008 07:48:09
Pani Mario

zgadzam sie z Panią, mam tak samo. Największą satysfakcją jest to jeśli powtórnie zakwitają a że popełniamy błędy, a one na tym cierpią, bywa. Z tymi zawieszkami po roslinach to pewnie kazdy z nas by mógł stworzyć kolekcję .
Zyczę powodzenia i mam nadzieję ze bedzie rosła i kwitła dłuuuuuuuuuuuuuugo jak moja vanilia i szczęsliwie
Powodzenia
Krzysztof

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl