Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Bulbophyllum echinolabium
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Mariola
E-mail: piechol3@op.pl
Data: wtorek, 16 września 2008 22:04:23
Witaj Piotrze,

Piękny kwiat, ja posiadam bulbophyllum echinolabium, wydalo w tym roku 2 pseudobulwy, z ktorych nie zakwitlo, teraz pojawily sie znowu 3. Czy mam szanse na kwitnienie? Prosilabym o jakies wskazowki, bo taki kwiat miec to szczescie Zerknijcie na moja roślinke.

Pzodrawiam

Autor: rafal szewczyk
E-mail: rafals323@wp.pl
Data: środa, 17 września 2008 07:12:22
witam.po botanicznych Phalaenopsis coraz bardziej podobają mi się Bulbophyllum.super kwiat.pozdrawiam.rafal.

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: środa, 17 września 2008 08:52:00
Witam,
Mam niestety proste Bulbophyllum echinolabium, które pewnie będzie (ze względu na zapach) kwitło na zewnątrz :-(. Nie sądzę natomiast, żeby udało mi się upolować tę mało dokuczliwą hybrydę.

Z pozdrowieniami, Maria M.

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: środa, 17 września 2008 09:59:11
Rafale hehe w ponad 2000 tys opisanych gatunków Bulbophyllum zawsze mozna znalec cos ciekawego niemal dla kazdego

Mario - hybryda moze niezla, ale jednak jest cos w tych bordowych wykonczeniach u czystego echinolabium co mi osobicie jednak bardziej sié w nim podoba. Skontaktuje sié z Tobá wkrótce.

Pani Mariolu - myslé, ze ta roslina to minimum jeszcze jeden lub dwa sezony ma do kwitnienia - radzic wiecej nie moge bo jak narazie nie powtorzylem kwitnien ani na echinolabium ani na sulawesii

Pozdrawiam

Piotr M

E-mail:  
Data: piątek, 9 sierpnia 2013 01:39:11
Czas wielkokwiatowych Bulbophyllum, przynajmniej u mnie sie zaczyna. W końcu dochowałem się rośliny echinolabium, która już któryś sezon powtarza kwitnienie ;-) No i tym razem 2 pędy a pierwszy kwiat pobił swój rekord i ma nieco ponad 45cm!!

Pozdrawiam

Piotr

Autor: Przemek Bożek
E-mail: bigbozoster@gmail.com
Data: sobota, 10 sierpnia 2013 02:00:27
Piotrze, fantastyczny kwiat! Gratulacje wielkości
Jak tylko będę miał okazję muszę chyba też upchnąć gdzieś donicę z tym gatunkiem

E-mail:  
Data: niedziela, 11 sierpnia 2013 02:05:36
no od takiego to należy zacząć kolekcję ;-) Dziś obmierzony z dokładnością zegarmistrzowską dokładnie 48cm ma. ;-) Ale w dzień śmierdzi okrutnie... już rano było niezbyt... i ja kiedyś napisałem, że można to znieść a nawet ciekawy piżmowy zapach... hm chyba, że inny klon który miałem miał jakiś inny zapach... to się pewnie z wiekiem zmienia też .. no nic cuchnie.... do domu nie miał wstępu poza krótką sesją zdjęciową w nocy...

pozdrawiam

Piotr

E-mail:  
Data: poniedziałek, 12 sierpnia 2013 02:50:18
Pokażę jeszcze kilka fotek bo mam akurat 4 Bulba teraz na raz kwitnące:

Od lewej: lobbii, Jersey, Valley Isle Queen i enchinolabium.

Jersey – lobbii x echinolabium
Valley Isle Queen – Jersey x enchinolabium

Pozdrawiam

Piotr

Autor: Przemek Bożek
E-mail: bigbozoster@gmail.com
Data: poniedziałek, 12 sierpnia 2013 16:28:53
Genialne ! Teraz pozostawiłeś głód na te rośliny Ja póki co czekam na swoje lobbi i nymphopolitanum od Ciebie Ale na razie doczekać się nie mogę

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl