Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Epidendrum parkinsonianum
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: piątek, 3 lutego 2006 23:39:19
Świetna roślina . Moja jest uprawiana w warunkach chłodnych/umiarkowanych i swietnie sobie radzi. Bardzo długo stała w miejscu dopóki nie wpadłam na to żeby ją podwiesić pod świetlówką, wtedy błyskawicznie zaczęła wypuszczać nowy przyrost który dość szybko rośnie. Po zakończeniu wzrostu mam zamiar ją przesuszyć i czekać niecierpliwie na kwiaty.

pozdrawiam
Sandra

PS. Znam kogoś kto czuje zapach E. parkinsonianium

Autor: Grzesiek
E-mail: _gbielecki@op.pl_
Data: piątek, 2 listopada 2007 23:03:14
Witam,
wznawiam wątek, ponieważ to epidendrum zechciało zakwitnąć i u mnie (ciekawe dlaczego???). Traktowane nie najlepiej cały czas od zakupu wisi sobie w tym samym miejscu nawet nie było wynoszone na balkon podlewane jak po liściach widać ze już są bardzo pomarszczone a w dotyku wyraźnie miękkie. Moja roślina pachnie ale nie wiem czy to akurat jej zaleta …

Zdjęcie całej rośliny dla tych którzy jej nie widzieli.

Jakość po kompresji fatalna...

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail:  
Data: piątek, 16 listopada 2007 10:18:55
Grzesiek - już od roku maksymalna wielkość plików graficznych, które można zamieścić na forum, wynosi 80 KB... Twoje pliki są o połowę mniejsze niżby mogły, więc jakość też jest proporcjonalnie (lub gorzej niż proporcjonalnie) niższa. Jeśli prześlesz mi te dwa pliki w lepszej jakości, to chętnie podmienię...

Jerzy

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl