Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Prezentacje

Temat:  Cattleya schilleriana
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: środa, 11 lipca 2007 16:53:57
Wracam jeszcze raz do tej prezentacji, żeby dodać kilka szczegółów. Po pierwsze po kilku dniach zaobserwowałam, że warżka zwinęła się w rulon wzdłuż dłuższej osi. Wilgotność w ogrodzie zimowym waha się w okolicach 85%, więc nie jest to chyba spowodowane zbyt niskim jej poziomem. Płatki nabrały barwy nieco bordowej i jeszcze bardziej sie poskręcały. Po trzecie - C. schilleriana zaczęła bardzo ładnie pachnieć. W każdym razie około 14.00 w słońcu pachniała cudnie. Zatem polecam ją tym, którzy zbierają pachnące storczyki. W dodatku wydaje się całkiem tolerancyjna na błędy w uprawie i szykuje mi kolejny kwiat .

Zdjęcie zrobione w ogrodzie w pełnym świetle.

Z pozdrowieniami, Maria

Autor: Jarek Sulek
E-mail: motylik@poczta.onet.pl
Data: środa, 11 lipca 2007 23:59:01
Wspaniala roslina!-gratulacje! - pozdrowienia ze slonecznej Islandii i zachodniej Irlandii, gdzie znalazlem "pola dzikich storczykow" - z koslaczkiem stozkowatym na czele, jutro bede tam szukal ophrys apiphera - zdjecia tych cudeniek bede chcial przeslac za 2- 3 tygodnie - pozdr. dla Wszystkich - Jarek.

E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: czwartek, 12 lipca 2007 06:08:18
Panie Jarku, niech Pan wraca! Gdzie też Pana poniosło. I kto teraz będzie chwalił wszystkie prezentowane rośliny? .

Pozdrowienia z zimnej i deszczowej Polski.
Maria

Autor: Ania
E-mail: annazawodniak@wp.pl
Data: czwartek, 12 lipca 2007 08:36:37
Witam,
Jest naprawdę śliczna , a skoro jeszcze pachnie, to nawet wiem, kogo zainteresuje. Beata... odezwij się, coś dla Ciebie! .
Natomiast błędy uprawowe są moją 'mocną' stroną w uprawie katlei - zatem spróbuję jeszcze raz, może schilleriana przeżyje na moim oknie .

Pozdrawiam
Ania

E-mail: maria@artgabi.com.pl
Data: poniedziałek, 7 lipca 2008 20:13:10
Witam,
Odgrzebałam stary wątek równo po roku. Moja C. schilleriana kwitnie jak w zegarku . Oto kilka nowych zdjęć.

W słońcu.

Z pozdrowieniami, Maria M.

Autor: mirek b
E-mail:  
Data: sobota, 4 października 2008 17:07:36
piekna cattleya pani mario gratulacje kwitnienia

Autor: Marta
E-mail: martusc@o2.pl
Data: sobota, 4 października 2008 19:45:52
Piękności! A jak pachnie LC Tropical Pointer?. Obydwie przepiękne. GRATULACJE. Marta

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl