Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Wystawa w Helsingborg
Autor: Kamila Irie
E-mail:  
Data: niedziela, 27 maja 2007 16:57:24
Chcialabym wam przedstawic moja amatorska relacje z miedzynarodowej wystawy storczykow na zamku Sofiero w miejscowosci Helsingborg - poludniowa Szwecja. Wystawa odbyla sie w dniach 25-27 maja 2007 roku. Wybralam sie na nia w piatek i do tej pory wrazenia z niej sa jeszcze swieze. Bylo niesamowicie , ale moze tylko dlatego, ze byla to moja pierwsza wizyta na takiej wystawie W kazdym razie ocenicie sami

Helsnigborg to piekna miejscowosc nadmorska na poludniu Szwecji, ktorej od Danii dziela tylko 2mm wody (na mojej mapie).
Prom do Danii wyplywa z Helsingborga co 15min a sama podroz na druga strone trwa tylko 20min (taka ciekawostka)

Mozna jachtem jak ktos chce

Wybitnie podobaly mi sie tu akcenty architektoniczne

No i troche tej pieknej i romantycznej "wody"

I te 2mm wody , bo to juz Dania po drugiej stronie...

A tutaj podziekuje juz z gory za cierpliwosc w ogladaniu i juz, juz nareszcie zapraszam na teren zamku

Tutaj juz widok za brama, mozliwy tylko i wylacznie po oplaceniu wejsciowki (70koron)

Sam park wokol jest chyba duzo slynniejszy od samego zamku

Najslynniejsza jest tu kolekcja tysiecy rododendronow, ktore na moje szczescie wlasnie kwitly

No i tu juz samo wejscie do ogromniastego namiotu pod ktorym miala miejsce sama wystawa

Z racji tego, ze wstawianie zdjec to czasochlonna praca - na sama wystawe zapraszam ju tu:

http://community.webshots.com/slideshow/559190300aTMsdx?mediaPosition=1&track_pagetag=/page/photo/homegarden/coll
ecting&track_action=/Owner/Shortcuts/Slideshow

Ja juz za siebie podziekuje i zycze milego ogladania

Kamila Irie

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl