Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Sugestie, uwagi i informacje o forum

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: Pare slow o kazdym z nas...
Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: niedziela, 1 września 2013 23:03:22
Beato, ja również mieszkam w W-wie, tyle, że na Woli. Mam u siebie głównie falenopsisy, kilka oznaczonych. Co roku odwiedzam wystawy storczykowe, aby nasycić się widokiem różnorodnych gatunków orchidei. Ostatnio kupione przecenione nowe falenopsisy "spędzają mi sen z powiek" . Po prostu okazało się, że są jakieś chore, chociaż przy wybieraniu nic nie wskazywało, że są w złej kondycji.
Pół godziny mojego dokładnego oglądania tych storczyków w sklepie poszło na marne. Czasem miło byłoby podzielić się z kimś "miejscowym" nie tylko sukcesami ale i porażkami. Przy kawce pogadać o wspólnym hobby, pochwalić nowym nabytkiem, wspólnie wybrać się na wystawę. Przyznam, że nie znam osobiście osób, które znałyby się na prawidłowej pielęgnacji nawet popularnych falenopsisów. Gdy jednej znajomej w pracy zasugerowałam, że nie powinna podlewać storczyków tak jak zwykłych doniczkowych roślin, ona stwierdziła, że swoje podlewa właśnie tak i to kranówką, ale storczyki specjalnie ją nie interesują, podobnie jak moich innych znajomych trzymających na swoim parapecie pojedyncze marketowe hybrydy.
Jak będziesz chciała ze mną nawiązać kontakt to odpisz na mojego maila. Agnieszka

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl