Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Sugestie, uwagi i informacje o forum

Odpowiedz  Pokaż cały wątek
Temat: Re: wyszukiwarka gatunków i hybryd
Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: niedziela, 6 czerwca 2004 16:16:41
W takiej postaci witryny nie da się tego zrobić. Natomiast dokładnie ten problem był powodem skomasowania katalogu Unii Europejskiej, gdzie będą też trafiać listy roślin z innych firm, z którymi mam lub nawiązuję kontakty. Czyli docelowo będzie jeden duuuuży katalog europejski, plus katalogi importów spoza Unii zwykle odbywających się raz do roku. No i sklep...

Praktyczny sens łączenia w takim wyszukiwaniu wszystkich tych katalogów może być mieszany. Jeśli na przykład ktoś zrobiłby takie wyszukiwanie w tej chwili, to okazałoby się, że rośliny niby są, ale 90% z nich jest dostępnych za rok, bo importy już są zamknięte

Natomiast pewnie i taka informacja jest cenna i może pomóc w decyzji zakupienia nieco droższej rośliny NATYCHMIAST, zamiast oczekiwania na tańszą przez cały rok. Docelowo (pewnie do końca tego roku) wszystkie katalogi będą oparte na bazach danych, czyli interaktywne (jak katalog Unii i Indonezji). I wtedy rzeczywiście będzie można utworzyć wyszukiwarkę.

Natomiast moje osobiste wątpliwości biorą się ze sposobu w jaki ja sam przeglądam witryny producentów. Niektóre z nich mają tego rodzaju narzędzia, ale jeszcze nie zdarzyło się, żebym z jakiegokolwiek kiedykolwiek skorzystał....

Pozdrawiam,
Jerzy

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl