Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Temat:  WYSTAWY
  Strona:    [1] 2  3  4    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Regina
E-mail:  
Data: wtorek, 8 marca 2011 09:07:18
Kochani wielbiciele orchidei - wstawcie jakieś relacje z wystaw w Warszawie lub w Austrii, bo nie wierzę, że nikt z tak dużego grona nie był na zadnej wystawie.
Czekamy i prosimy.

Autor: Wystawa storczyków
E-mail:  
Data: wtorek, 8 marca 2011 11:14:55
Album ze zdjęciami na fanpage'u PTMS

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: czwartek, 10 marca 2011 08:32:52
W tym wątku, którego link jest poniżej - link od Agaty z wystawy w Austrii
http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=0&r=30271

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: g.sieminska@chello.pl
Data: niedziela, 13 marca 2011 17:52:41

Witam,

wstawiając trochę zdjęć z wystawy w Klosterneuburg w Austrii, przede wszystkim bardzo, bardzo bardzo chciałabym podziękować AGACIE RAPACZ , która nie dość że przywitała nas o 8 rano czekoladkami, to poświęciła nam cały dzień pomagając dostać się do Wiednia i z powrotem, kupić bilety, wytargowała także z jednym kierowcą autobusu zniżkę dla emerytów i studentów , i po 10 chyba godzinach zajmowania się mało zdyscyplinowaną grupą storczykomaniaków dopilnowała, żebyśmy wszyscy wsiedli do odpowiedniego autobusu. AGATA, WIELKIE DZIĘKI!!!

A o samej wystawie: bardzo ładna aranżacja, jak dla mnie za mało "botaników", ale trochę było, było też sporo ciekawostek i to nie tylko storczykowych. Chyba na szczęście niewiele do kupienia, ale uparciuch zawsze coś wypatrzy .

Zdjęcia to głównie całe kompozycje, portetów roślin niewiele, robione z lampą, bo tylko Krasnal wozi ze sobą na wystawy statyw . Nie ma porządku w prezentowaniu zdjęć, to kolejność ich robienia

No to proszę oglądać...

Cała łąka Ludisia discolor wygląda naprawdę śłicznie...

"Łany" kwitnącego Dendrobium kingianum pachniały na całą prawie przestrzeń...

Całe drzewo ubrane w Oerstedella centradenia robiło wrażenie, a efekt wzmacniał ogromny Chysis aurea leżący na dole

Nasza grupa w drodze z parkingu na teren wystawy...

I spacer po Wiedniu...

Uważam, że warto było pojechać...

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Agata
E-mail: agata.rapacz@gmx.at
Data: niedziela, 13 marca 2011 19:37:55
Dziekuje Grazynko za komplementy.Nalezy sie jednak sprostowanie.
Nie ma nic piekniejszego dla "szalenca" storczykowego, niz zwiedzanie wystawy w gronie podobnych sobie szalencow, ktorzy go rozumieja(choc moj maz i tak nie uwierzyl, ze istnieja ludzie, ktorzy tak jak jego zona potrafia wydac pieniadze na "trawe-czyt. niekwitnace storczyki).A co do tego, ze grupa byla niezdyscyplinowana-ostro protestuje.Skladala sie z ludzi bardzo zdyscyplinowanych, pelnych humoru.Nalezy im sie podziw, ze po nieprzespanej nocy, paru godzinach spedzonych na wystawie, mieli jeszcze sile na kilkugodzinna gonitwe po wiedniu, jaka im zafundowalam.Jeszcze raz podkreslam, ze dla mnie byla to tylko przyjemnosc i bardzo sie ciesze, ze moglam pomoc i Was wszystkich poznac.Z przyjemnoscia obejrzalabym zdjecia z wystawy innych uczestnikow.Wiem, ze na pewno piekne zdjecia zrobil Krasnal i Piotr Dobrzynski.Serdecznie wszystkich pozdrawiam i mam nadzieje, ze jesli nie w sierpniu w Lancucie spotkamy sie za rok w wiedenskim Hirschtetten-Agata Rapacz

Autor: Krasnal
E-mail: kkrasnal@op.pl
Data: niedziela, 13 marca 2011 22:21:37
Ja również przyłączam sie do podziękowań dla Agaty.
Wywołany do tablicy przez Grażynę i Agatę wstawiam "kilka" zdjęć z wiedeńskiej wystawy.
Nie obyło się bez kolejki

Teraz uczta

Autor: Krasnal
Data: niedziela, 13 marca 2011 22:31:06

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: niedziela, 13 marca 2011 23:18:10
Również dołączam się do podziękowań. Było super! Wiedeń cudowny, a wystawa mimo niedosytu zakupowego moim zdaniem i tak świetnie zaaranżowana. Cieszę się ogromnie, że mogłam poznać kolejne fantastycznie zakręcone osoby, których dokonania do tej pory zawsze podziwiłam w relacjach na tym forum.
Agata - brak słów za robotę jaką odwaliłaś dla nas wszystkich.
W szczególności dziękuje i przesyłam moc buziaków za Twoja osobistą opiekę nad moja (zmarnowaną) osobą

I co tam, jak szaleć to szaleć - dokładam parę fotek od siebie, ale mam nadzieję że nie będę ostatnia

motyle z tych kokonów miały wylecieć już na dniach

Autor: Piotr Markiewicz
E-mail:  
Data: poniedziałek, 14 marca 2011 00:23:54
Dzięki za fotki, no kilka ładnych Bulb też widzę i w nich upragnione Bulbophyllum purpureorachis fiu fiu, Neomoorea wallisii też piękna.

Ja się może w końcu zmobilizuję i niedługo też coś pokaże sporo fotek obrobionych, ale całe mnóstwo wciąż czeka z jednej wycieczki a mała wystawa też się już tu między czasie również odbyła ;-)

Pozdrawiam

Piotr M

Autor: KRASNAL
Data: poniedziałek, 14 marca 2011 08:23:19
Krasnal już na stanowisku

Był również polski akcent

Strona:    [1] 2  3  4    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl