Autor: |
Ewa Jóźwiak |
E-mail: |
|
Data: |
czwartek, 4 marca 2010 21:19:06 |
Witam ,
Ośrodek Bellavista, jaki jest można zobaczyć w internecie wpisując jego nazwę. Słynie z możliwości obserwowania ptaków a w tym kolibrów w naturze. Znajduje się na skłonie Kordyliery Zachodniej w lesie zamglonym, pochmurnym i deszczowym. Codziennie pada deszcz. Mówią tam że regułą jest słońce do południa a później pochmurno z opadami deszczu i mgłą krążącą po zboczach. Ekwador to okolice równika, świt o szóstej rano a zmierzch o osiemnastej godzinie. Aby coś obejrzeć, dojść świtem do miejsca szczególnego trzeba bardzo wcześnie wstać. Polecam, urlop nie do zapomnienia. Wracając do tematu, w ośrodku jest kilka domów do wynajęcia i opisane jak też przygotowane trasy do chodzenia w lesie czy dżungli deszczowej i mglistej.
Kilka zdjęć ze szlaków i tras, oczywiście i najważniejsze, storczyki. Tutaj pytanie do znawców tematu, jeżeli chodzi o storczyki gruntowe. Znalazłam tam stanowisko storczyków gruntowych. Jaki to rodzaj? Nie wiem. Przepraszam za zdjęcia, ale klimat w tym miejscu Ekwadoru sprzyja tylko naturze.
Bardzo dziękuję za pomoc osobom z którymi rozmawiałam o Ekwadorze przed wyjazdem.
Teraz już tylko zdjęcia.

Pozdrawiam
ewka |
|
|