Autor: |
monika mross |
E-mail: |
|
Data: |
piątek, 5 września 2008 19:22:58 |
Witam serdecznie.
Chce przedstawic relacje z mojej pierwszej w zyciu wystawy,ktora mialam zaszczyt widziec na wlasne oczy.Po pieknych relacjach Kamili Irie, naszykowalam sie na doznania najwyzszego stopnia. Zastanawialam sie nawet,czy powinnam zabrac ze soba waleriane.....
Jakie wielkie bylo moje rozczarowanie,wiem tylko ja.
Nie tak sobie wszystko wyobrazilam........nie tak....
Pojechalam z nastawieniem, ze przywioze jakies "super unikatowe" dendrobia,ktorych wszyscy mi beda zazdroscic.A tam brakowalao nawet tych najpopularniejszych,ktore goszcza w Waszych domach! Moja proznosc zostala straszliwie ukarana!!!
Ogolnie dendrobi bylo bardzo malo,albo w postaci takich sadzonek...ze strach kupic! Gdybyscie widzieli np. D.viktoria-regine....... ... Nie bede sie denerwowala i zakoncze ten komentarz
Poogladajcie zdjecia i nie dajcie sie zwiesc ich tresci. Niby pieknie, ale ...no wlasnie,jest to.... ALE !
monika
Widoki ogolne:

Teraz roslina (nie wiem co to jest)ktora naprawde zrobila na mnie wrazenie....chyba jako jedyna!

Jej rozpietosc od gory do dolu miala z 1,5 metra...co ja bazgrole...duzo lepiej niz 1,5 metra!

Bulbophylla...nie sa moja mocna strona,a opisow ...jak na lekarstwo....

Bulbophyllum lobbii

Ciekawostka dla wielbicieli gatunku Cattleya! Widzieliscie taka silaczke,ktora rozerwala koszyk?!

Encyclia cochleata

Epidendrum ciliare

Eulophia guineensis

cyt.z Kamili "...jaki kon jest,kazdy widzi!".....

Liparis latifolia

A tu tylko z lupa....czy ja wiem....np.Restrepie przeca golym okiem widac....

Epidendrum porpax

..inny sposob uprawy - Epidendrum porpax

Restrepie i inne...

Oncidium longipes

Pollardia livida ...pierwsze uslyszalam, a raczej zobaczylam.....

ale jestesmy piekni wszyscy razem....

....z innej beczki i koniecznie popatrzcie na cene....

Phal.mariae
....w tajemnicy zdradze, ze cena identyczna jak przy wczesniejszym okazie.....

A teraz chyba najciekawsza czesc wystawy.
Szkoda tylko,ze zapierajac w pierwszej chwili - dech w piersiach...potrafi tak rozczarowac
Wlasciwie to ta waleriana by sie na rozczarowanie przydala!

Pamietajcie...nie dajcie sie zwiesc tym widokom!!!!!
monika
|
|
|