Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Ciekawe miejsca

Temat:  Zamek w Książu i Palmiarnia w Lubiechowie
  Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: diu
E-mail: diu_na@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 16 stycznia 2006 15:59:44
Wprost maniakalnie owiedzam parki , ogrody botaniczne i palmiarnie wszelkiej maści we wszystkich miejscowościach jakie odwiedzam. Zarzyło mi sie dowiedzić sporo tego typu obiektów w Europie . Widziałam zatem znacznie efektowniejsz palmiarnie niż ta . Ale ta w Lubiechowie ma wsobie to coś . Atmosfera tam jest niepowtarzalna . Od pierwszej chwili widać że brak na nią pieniędzy a mimo to jakoś strasznie wciąga. Przynajmniej ja tak to odczułam , że to palmiarnia z duszą . Spacerując po niej cały czas czułam że to miejsce było kiedyś dla kogoś jakby czymś bardzo osobistym . Jakbym czuła przechadzającego się ze mną ducha kobiety która się tym miejscem zajmował. :_) Nadmieniam iż nie wspomagałam się w trakcie wycieczki jakimś napojem alkoholowym :_).

Autor: Dorota Kamińska
E-mail:  
Data: piątek, 3 sierpnia 2007 13:29:42
Witam,
W Lubiechowie zakwitła właśnie agawa: http://storczyki.net/?storczyki,zielone,lubiechow;15.html

Jeśli ktoś z Państwa będzie w tamtej okolicy, to warto wybrać się i zobaczyć osobiście.

Serdecznie pozdrawiam, Dorota

Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: piątek, 3 sierpnia 2007 13:50:55
Witam,

bardzo dziękuję za reportaże na pani stronie, odwiedzam witrynę często. Czekam na Wojsławice i Książ zapowiedziane wcześniej.

Piękne robi pani zdjęcia, takie czyściutkie i pełne światła. Agawa niesamowita, dobrze że dach w tym miejscu ma uchylne okno .

Pozdrawiam
ewka

Data: poniedziałek, 26 maja 2008 16:39:36
Odwiedziłam to magiczne miejsce raz jeszcze i pewnie wrócę tam jeszcze... polecam.

pozdrawiam
ewka

Autor: Kamila Irie
E-mail:  
Data: wtorek, 27 maja 2008 16:13:32
To ostatnie zdjecie jest swietne

Data: środa, 28 maja 2008 10:50:19
Witam,

dziękuję ale to ta Datura jest niezwykła. To ogromne drzewo o 100 kwiatach.

pozdrawiam
ewka

Strona:    Poprzednia    1  [2] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl