Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  Wystawa?w Warszawie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Mirka
E-mail: bryanka0@wp.pl
Data: sobota, 20 lutego 2010 13:44:17
Witam.Byłam dziś na warszawskiej wystawie storczyków.Trudno nazwać ją "wystawą".To raczej kiermasz.Wystawionych roślinek było mało-w porównaniu z ubiegłoroczną wystawą.Stoisk sprzedających roślinki było trzy.Jednak asortyment był w miarę uroizmaicony.Ceny również.
Popieram stwierdzenie,że organizowanie o tej porze wystaw tak delikatnych roslin mija sie z celem.Może udałoby się przesunać o miesiąc/to propozycja dla organizatorów/.
Pozdrawiam.

Autor: Aga
E-mail:  
Data: sobota, 20 lutego 2010 13:47:37
Właśnie wybieram się na wystawę, mam pytanko czy jest szansa na kupno phalaenopsis bellina?

Autor: Mirka
E-mail: bryanka0@wp.pl
Data: sobota, 20 lutego 2010 14:35:40
Oj kwitnacej nie widziałam .Natomiast Mini Marki były kwitnace ok 98zł.Ładne okazy.

Autor: Regina
E-mail: redata@o2.pl
Data: sobota, 20 lutego 2010 18:37:34
Witam!
Czytając powyższe wypowiedzi cieszę się, że wybito mi z głowy wyjazd do Warszawy.Jestem z Trójmiasta i sama podróż kosztowała by mnie ok. 250 zł - a tak te pieniądze wydam na zakup storczyków u P. Jerzego. A jeśli chodzi o termin - to faktycznie jest to ogromny niewypał!!!. Ale jeśli ktoś zrobił zdjęcia temu "kiermaszowi" to bardzo proszę o fotki. Regina

Autor: Kamil.W
E-mail: kuszow@gmail.com
Data: niedziela, 21 lutego 2010 22:18:17
Dla mnie ta wystawa to nie było nic szczególnego poza zakupami: Dendrobium victoriae-reginae, Dendrobium aggregatum i Brassada Mivada. Ogólnie atmosfera tego kiermaszu przyjazna i można było się czegoś ciekawego dowiedzieć. Faktem jest też ,że ekspozycja roślin trochę mała..Ogólnie rzecz ujmując nie zrobiła na mnie wrażenia ta wystawa.

Autor: magdaż
E-mail: matuszkiewiczmagda@op.pl
Data: poniedziałek, 22 lutego 2010 11:37:58
faktycznie chyba to był raczej kiermasz. W pamięci miałam zeszłoroczną wystawę w szklarniach UW więc i apetyt był duży . Niestety ekspozycja mała. Na wystawie odebrałam zamówione wcześniej roślinki mini mark i Lusisię albę
Uważam podobnie, że termin chyba jest niezbyt fortunny

Autor: magdaż
E-mail: matuszkiewiczmagda@op.pl
Data: poniedziałek, 22 lutego 2010 11:45:37
Słyszałam ,że w ramach dni na SGGW jest w szklarniach (na wydziale ogrodniczym) organizowana wystawa storczyków i chyba można też tam zrobić zakupy
termin nieststy wtorek i czwartek 9 -1 4

Autor: Piotr D.
E-mail: obuwik1@wp.pl
Data: poniedziałek, 22 lutego 2010 16:15:36
Tak zgadza się, że można zobaczyć kolekcję storczyków w szklarni SGGW w Ursynowie. Też prawda, że wtorek i czwartek 9-14. Sam jestem jej organizatorem, jednak można się ze mną osobiście umówić na obejrzenie kolekcji. Dla zainteresowanych więcej informacji udzielam na meila.
Pozdrawiam i do zobaczenia

Autor: Kamil.W
E-mail: kuszow@gmail.com
Data: poniedziałek, 22 lutego 2010 17:27:26
Panie Piotrze a czy kolekcję storczyków na SGGW można zobaczyć także winnym terminie? Niestety nie będę wcześniej jak w czerwcu w warszawie.

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl