Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  Obi Katowice
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Mlaczek
E-mail:  
Data: poniedziałek, 9 marca 2009 15:24:04
Czy kupuje ktoś storczyki w Obi Katowickim. Pytam sie bo nie wiem czy opłaca sie tam jechać. Są jakieś ciekawe gatunki?

Autor: donama
E-mail:  
Data: czwartek, 28 maja 2009 17:37:12
Czasami zdarza mi się że tam wpadnę ,ale rzadko ,generalnie nie trafiłam tam jeszcze na storczyki,przecenionych też nie .Chyba nieczęsto tam je mają .

Autor: Bix
E-mail:  
Data: środa, 3 czerwca 2009 15:30:26
Bzdura... Są prawie zawsze, bardzo często przecenione w świetnym stanie, tyle ze już bez kwiatu (np katleye z 70 PLN na 15 PLN).
co do "ciekawych" gatunków - na pewno nie znajdzie się jakichś botanicznych odmian, to w końcu tylko OBI, a więc wybór hybryd (Phalenopsis, cambrie, dendrobia w ogromnym wyborze itd) hodowanych w dużych ilościach.

Autor: Mlaczek
E-mail:  
Data: czwartek, 4 czerwca 2009 19:26:33
A bywają tam vandy?

Autor: Paweł
E-mail:  
Data: czwartek, 4 czerwca 2009 21:32:55

Potwierdzam, w OBI można trafić na ciekawe hybrydy, ale trzeba być cierpliwym. Przeceniają zwykle o 50%. Dopiero, gdy przyjdzie następna dostawa i nie mają gdzie pomieścić tego, co zeszło, puszczają za mniej - tak powiedział facet z działu ogrodniczego. A vandy widziałem w sosnowieckim Leroy-Merlin, ale z bardzo brzydkimi korzeniami, przecenione chyba na 50 zł. Może jeszcze są, byłem tydzień temu.

Autor: Natalia
E-mail: emicha27@interia.pl
Data: piątek, 5 czerwca 2009 18:36:40
Szkoda,że OBI w Toruniu i Bydgoszczy nie mają Cattleyi i Vand....zazdroszcze!

Autor: Renata
E-mail: grabowskagr@interia.pl
Data: wtorek, 9 czerwca 2009 12:33:18
Pawle a gdzie jest Obi w Sosnowcu, bo z tego co ja wiem to jest w Bytomiu i w Katowicach.

Autor: Bix
E-mail:  
Data: środa, 10 czerwca 2009 08:12:34
Renato, staraj się czytać ze zrozumieniem... Paweł pisze o sosnowieckim LEROY MERLIN...

Autor: Kwiatek
E-mail:  
Data: niedziela, 30 sierpnia 2009 19:51:09
a teraz są Vandy w Sosnowcu czy nie ma?

Autor: Paweł
E-mail: zor_an@wp.pl
Data: piątek, 27 listopada 2009 16:20:11
Witam.

Uprzejmie donoszę, że w Katowicach (OBI na Brynowie) są przecenione przekwitnięte:

- falenopsisy, cambrie, dendrobia phalaenopsis, cymbidia mini po 10 zł,
- cymbidia po 20 zł.

A za 36 zł są wielkokwiatowe kwitnące paphiopedila - kolor białobrązowożółtozielony.

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl