Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  Tomaszewski
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: beata
E-mail: prokopiuk@aster.pl
Data: poniedziałek, 22 września 2008 17:46:14
U Tomaszewskiego w wawie można kupić katleje wielkokwiatowe ale nie kwitnące po 15zł - trzeba się śpieszyć bo to wyprzedaż i szklarnia jest nieogrzewana i pierwszy mróz i będzie po katlejach, przy kasie trzeba powiedzieć że chce się katleje ze szklarni starszego Pana Tomaszewskiego.

Autor: Natalia
E-mail: emicha27@interia.pl
Data: wtorek, 23 września 2008 11:08:42
OOo fajnie,że jest taki sklep,ale szkoda,że w Warszawie..... Czemu tylko duże miasta sprzedają Orchidee innych odmian?!

Autor: Ewa
E-mail: abbana@op.pl
Data: sobota, 6 grudnia 2008 16:53:13
Wczoraj byłam u Tomaszewskiego w Alei Krakowskiej. Zakupiłam nowy kwiatuszek, a właściwie dostałam, ale były też inne okazy. Cattleye przekwitające po 7 zł, aż żal nie kupić. Był wybór oczywiście i kwitnących.
A to moje dendrobium
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/040c76d2c598f96f.html

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: sobota, 6 grudnia 2008 19:35:02
Witam!

Jeszcze dzisiaj widziałam u "Tomaszewskiego" jakieś przecenione katleje, ale bardzo "biedniutkie", przy mnie nikt się nimi nie zainteresował
Za to wyszukałam sobie wśród przecenionych falenopsisów, takiego, jakiego jeszcze nie miałam w swojej skromnej kolekcji. To mój nowy nabytek, mam nadzieję, że udany. Roślina trochę uszkodzona (miała odłamany drugi pęd kwiatowy), ale ogólnie wygląda zdrowo

Autor: iwka
E-mail: iwonastorczyk@op.pl
Data: sobota, 6 grudnia 2008 20:02:47
pani Agnieszko a byl tam moze do kupienia psychopsis papilio.storczyk ladny,to nic ze jeden ped zlamany.pozdrawiam iwona

Data: niedziela, 7 grudnia 2008 12:50:46
Witam!

Niestety psychopsisa nie widziałam, tylko przekwitnięte cambrie i jeszcze kwitnące oncidium na dziale wyprzedaży. A w ogóle, to w jaki dzień tygodnia mają zwykle tam dostawy przecenionych storczyków?

Pozdrawiam Agnieszka

Data: poniedziałek, 7 września 2009 17:25:01
Nie polecam sklepu Tomaszewskiego....taka duża sieć a mają same Falki i Cambrie....lepszy wybór jest obok w OBI~!!!

Autor: wano
E-mail:  
Data: poniedziałek, 7 września 2009 23:14:02
Nie zgadzam się - najlepsze kwiaty kupowałam właśnie u Tomaszewskiego - phalaenopsisy, cattleye piękne, dendrobia typu nobile w różnych kolorach, dendrobia typu phalaenopsis, epidendrum ballerina , bywają papiopedillum, - oczywiście botanicznych gatunków tu nie ma. Są też przeceny korzystne.

Autor: BEATA
E-mail:  
Data: niedziela, 15 listopada 2009 18:49:25
Byłam wczoraj, bardzo mały wybór.

Data: poniedziałek, 16 listopada 2009 18:24:45
Fakt- jak już wspomniałam....Lepszy wybór w OBI i Leroy Merlin ;]

Data: poniedziałek, 16 listopada 2009 21:35:26
Witam

Kilka tyg temu zajrzałam do Tomaszewskiego, po długiej przerwie. I tu niemiła niespodzianka: poinformowano mnie, że zlikwidowano już przeceny storczyków i raczej nie zapowiadają wznowienia Ale widziałam tam piękne dendr. phal, które można tam nabyć w o wiele lepszym stanie i wcale nie droższe niż np. na allegro (gdzie niby taniej ale z wysyłką wychodzi drożej niż w sklepie) niż sprzedawane w OBI czy Tesco, tam przeważnie storczyki mają zgniłe korzenie pomimo okazałych kwiatów. Pozdrawiam Agnieszka

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@stiasny.com.pl
Data: wtorek, 17 listopada 2009 13:36:51
No, chyba to nie całkiem prawda... Dwa tygodnie temu u Tomaszewskiego były miniaturowe katleje po 9 zł, ogromne, kwitnące Oncidium za 14 zł i cala taca Paphiopedilum po 7 zł. Wszystkie przecenione, większość z kwiatami, tak że można było mieć pewność co do wygladu kwiatów w kolejnym kwitnieniu. O Phalaenopsis nie wspominam, bo te sa zawsze...

Były też piękne, zdrowe Ascocendy i duży wybór innych hybryd, nieprzecenionych w pełni kwitnienia.

Miłego polowania,
Piotr

Autor: Wanda N
E-mail: wawo101@wp.pl
Data: środa, 18 listopada 2009 09:27:47
Witam, a o jakim mieście Pan pisze, bo Agnieszka pisała o hurtowni Tomaszewskiego w Warszawie i ja też potwierdzam, że tu zlikwidowano sprzedaż przecenionych storczyków - a szkoda....
Pozdrawiam.

Autor: Piotr Bałdyga
E-mail: baltyk@stiasny.com.pl
Data: środa, 18 listopada 2009 13:21:53
Pisałem o Warszawie. W sklepie jest taki problem, że często podają nieprawdziwe informacje. Już kilka lat temu usłyszałem od sprzedawcy, że nie będą więcej importować katlei, i te, które akurat mieli w ofercie były niby ostatnimi... Ale może coś sie zmieniło?

Pozdrawiam,
Piotr

Data: środa, 25 listopada 2009 16:59:04
Czy u Tomaszewskiego mozna kupic cattleye?

Data: czwartek, 26 listopada 2009 12:09:32
Wkońcu nie wiadomo co z tym Tomaszewksim z Wa-wy.... jak ja tam byłam były same Falki i Cambrie i zero przecenionych storczyków...O Cattleyach i Vandach można było pomarzyc..

Autor: pysia34
E-mail:  
Data: czwartek, 26 listopada 2009 20:01:21
tak właściwie katlei jeszcze nie ma w sprzedaży nawet świeżych sprawdzam to co rusz na giełdzie, jeszcze się nie pokazały, będą w połowie grudnia i styczniu

Data: piątek, 27 listopada 2009 10:31:05
Witam

Mogę jeszcze dodać, że widziałam tam też niedawno sabotki-hybrydy i dendrobia phal, oczywiście oprócz falków i cambrii. Jednak wszystkie są nie przecenione, niestety Pozdrawiam Agnieszka

Data: piątek, 27 listopada 2009 17:46:09
Jak się pojawią cattleye u Tomaszewskiego to dajcie znać

Data: czwartek, 3 grudnia 2009 19:12:58
Witam

W minioną sobotę widziałam w Warszawie u "Tomaszewskiego" końcówkę hybryd katlei - były jeszcze kwitnące za ok. 34 zł. Niestety nie kupiłam sobie, bo nie miałabym możliwości zapewnić katlei okresu spoczynku. Bardzo podobają mi się katleje, nawet te ich hybrydy, są ciekawsze niż gatunkowe phalaenopsis, którymi się opiekuję. A może w innych miastach sklepy Tomaszewskiego mają jeszcze katleje?
Pozdrawiam Aga z W-wy

Autor: Ewa
E-mail: ewa.pol@op.pl
Data: niedziela, 13 grudnia 2009 20:21:42
Dzisiaj u Tomaszewskiego w Warszawie katlei nie było, były za to sabotki i dendrobium nobile pięknie kwitnące, miltonie i phalaenopsisy oczywiście.

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl