Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  wszystko o keikach Phaleanopsisa
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  [9] 

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Kuba
E-mail:  
Data: sobota, 20 września 2008 00:54:11
Pestko,ja rowniez dolaczam sie do zyczen,spoznilem sie troszke...wszytskiego naj naj!!! w ogole tak dziwnie sie poczulem,bo wszystkie tematy utworzone przeze mnie wyladowaly w hyde park'u...nie bede tego komentowac.

Autor: mariola
E-mail: jarjur7@o2.pl
Data: sobota, 25 października 2008 19:39:03
Kubo, ja z niewiedzy odciełam keiki ale bez tego kawałka roślinki matki, mają szanse na wzrost? Pozdrawiam wszystkich

Autor: Adela Andrzejak
E-mail: adela17_94@o2.pl
Data: piątek, 28 listopada 2008 18:01:21
ja już mojego odcięłam dawno, wkurzyłam się bo nic nie rósł, a mama wyglądała gorzej - teraz już u niej jest ok a młody też ma się dobrze
no i mam kolejnego basala, u którego nie mogę zidentyfikować czy będzie już jako młoda roślinka kwitnąć czy też będzie wypuszczać 2 liście od razu ;P

Autor: Agnieszka
E-mail: agnieszka.dobek@wp.pl
Data: poniedziałek, 1 grudnia 2008 17:04:17
Witam!

Patrzę trochę z cieniem zazdrości na falenopsisy z keikami . W realu nigdy ich nie widziałam na falkach. Od 3 lat uprawiam falki w moim małym pokoiku na XII piętrze wieżowca, w dość wysokiej temperaturze. Wiem, że keiki powstają, gdy storczyki w okresie spoczynku mają ciepło. U mnie zawiązują się tylko pędy kwiatowe, bez keików. Może dlatego, że mam nieszczelne, drewniane okno? Kwiaty są piękne, ale z keików mogłabym uzyskać bezpłatnie nową roślinę. Pewnie się nie doczekam .

Pozdrawiam, Agnieszka

Autor: Mayka
E-mail: maykaw@tlen.pl
Data: niedziela, 19 kwietnia 2009 16:26:20
Witam, mam pytanie, mój falek ma keiki (korzonki sa juz długosci 2-3 cm )no juz od jakiegos czasu, niestety widzę że matce ostatnio zaczynaja powoli wiednąc listki, kiedy mozna go przesadzic i jak oddzielic tzn w którym miejscu rozdzielic roślinki.
Pozdrawiam

Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  8  [9] 

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl