Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  wszystko o keikach Phaleanopsisa
  Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  [8] 9    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: PESTKA@
E-mail:  
Data: piątek, 12 września 2008 12:30:20
Dziekuje Wam dziewczynki za podpowiedż

Autor: kasia84
E-mail: kasia.kaczmarczyk@wp.pl
Data: piątek, 12 września 2008 13:22:33
to wszystko po to, zeby zobaczyc twoje kwiatki.

E-mail:  
Data: piątek, 12 września 2008 13:46:51
Kasiu moje kwiatki wstawiłam w ,,kwitnące paprapety,,

Autor: Adela Andrzejak
E-mail: adela17_94@o2.pl
Data: piątek, 12 września 2008 16:34:26
Pestko jestem w szoku i gigant jest piękny, ale masz takiego o którym ja śnię po nocach!!! tego pomarańczowo - żółtego co ma widoczne żyłki gdzie kupiłaś??

E-mail:  
Data: piątek, 12 września 2008 17:04:35
Adelko ..u Tomaszewskiego razem z tym ciapatym pierwszym na zdjęciu.Dziekuje za miłe słowa troche sie wahałam przyznam sie bo ja dopiero 14 mcy jestem ,,chora,,a Wy macie już tyle doświadzenia i wiele pieknych okazów o ktorych pewnie przyjdzie mi tylko pomarzyć.... no ale od czegoś trzeba zacząć prawda?

Data: piątek, 12 września 2008 19:24:26
Pestko ja jestem zarażona storczykomanią też ok 14 miesięcy - lipiec zeszłego roku wtedy dostałam od babci na urodziny pierwszego którego zmarnowałam niestety a zebrałam się w sobie i kupiłam drugiego storczyka pod koniec stycznia i to jest ten ,który mnie keikiem obdarzył

E-mail:  
Data: piątek, 12 września 2008 20:08:54
ja tez pierwszego zmarnowałam z ,,glupoty,,ale najlepiej sie czlowiek uczy na własnych błędach.Tak jak ty zaciełam sie i kupilam jednego..hodowałam go jakiś czas,kiedy zauważylam ,ze rośnie i ma sie swietnie zainwestowałam w drugiego ..no i sie zaczeło....

Data: piątek, 12 września 2008 20:30:27
ja dokładnie tak samo na początku byłam bardzo dumna z mojej piątki, która w szybkim tempie rozrosła się do dziesiątki a ta dziesiątka do osiemnastki nie licząc małych

Autor: Wanda N
E-mail: wawo101@wp.pl
Data: piątek, 12 września 2008 20:41:21
Tak aktualnie wygląda mój mini falek z 2 keiki - wydaje się, że po uporządkowaniu korzeni i przesadzeniu w nowe podłoże miewa się nieźle - oby tak dalej .

Data: piątek, 12 września 2008 20:43:05
gdzieś się zagubiły zdjęcia - oto one

E-mail:  
Data: sobota, 13 września 2008 09:55:38
moj falek nie posiada stożka wzrostu ale pieknie kwitnie wiec pewnie dlatego wypóścil keiki boczne .ale na Twojej fotce widac roślinkę zdrowo rosnąca i na dodatek keiki czy ten falek kwitł???

Data: sobota, 13 września 2008 23:17:54
To jest mały falek koloru cytrynowego, po przekwitnięciu zakwitł na te samej łodydze. Teraz natomiast zamiast łodygi kwiatowej wypuścił 2 keiki .

E-mail:  
Data: niedziela, 14 września 2008 11:15:30
....a moje dwa ,,cytryńce,,śpią

Autor: Dana
E-mail:  
Data: poniedziałek, 15 września 2008 20:15:42
Ty się Pestka nie licytuj ze swoimi dwoma! Moich dwudziestu nie przebijesz! Chyba wyślę je do Kuby na odchudzanie!

Autor: mirka
E-mail: bryanka0@wp.pl
Data: poniedziałek, 15 września 2008 21:05:19
Moj tez nie śpi

Autor: Kuba
E-mail: jakel1@wp.pl
Data: wtorek, 16 września 2008 00:36:24
Dana,bardzo chetnie bym obudził Twoje falki,u mnie budzą sie wlasnie kolejne trzy-czerwony,biały w różowe kropeczki i ciemnoróżowy.Moj cytryniec z kolei puszcza kolejne pąki...niedługo to juz bedzie miał chyba ze dwa metry:-p

E-mail:  
Data: wtorek, 16 września 2008 07:57:50
po wczorajszych ogledzinach,,WSZYSTKIE,,falki mają nowe pedy kwiatowetzn,,,rosną,a te dwie zółte zarazy nic no chyba zasnely na amen....kupa lsniacych zielonych liści i korzeni i nic więcej

E-mail:  
Data: wtorek, 16 września 2008 09:32:30
Kochani! po przyjeżdzie z urlopu sdtwierdzam, że przybyło - korzeni i ciągle wyrastają nowe! a jakie dorodne! Za to cattleya ma cudne pąki, szkoda, że nie pamiętam, która to pięknotka, wygląda na wielokwiatową, pozostałe dwie wypuściły pochewki ale czy będą tam kwiaty?, kolejna wypuściła przyrost jakiś dziwny bo pierońsko gruby i duży. Straciłam jedną cattleyę in vitro - chyba synuś ususzył albo utopił. Zachciało się babie urlopu no to ma! Poza tym wszystko przetrwało i miewa sie dobrze.

E-mail:  
Data: wtorek, 16 września 2008 12:01:34
Dana witaj na forum nareszcie...No z tego co piszesz to nic tylko sie wczasować...

Autor: Kuba
E-mail: jakel1@wp.pl
Data: wtorek, 16 września 2008 15:54:10
Dano,jak miło,że już wróciłaś. Mam nadzieję,ze urlop się udał i wypoczęłaś trochę. Czekam na zdjęcia kwitnącej cattleyi.Dano,postaraj sie zmienic radykalnie warunki twoim falkom,np pozamieniaj je miejscami-np te z zachodniej wystawy przenies na wschodnia i odwrotnie.Przez dwa tygodnie nie podlewaj ich wcale. Po dwoch tygodniach podlej część falków wodą przegotowana.Może eksperyment sie uda...i wkrotce bedziesz miała przepieknie kwitnaca kolekcje falków.Oczywiście nie stosuj na razie żadnych nawozów.

E-mail:  
Data: wtorek, 16 września 2008 21:44:50
Dzięki Kubusiu! Tak zrobię, ale wydaje mi się, że azotu mają że hej. Przecież oprócz tej cudotwórczej deszczówki podlewałam je sztucznymi gó..enkami tzn. pokrzywa, skrzyp i mlecz według receptury Chmielewskiej. Widocznie lepiej czytać jej kryminały a wynalazki zostawić w spokoju! Jakoś przeżyje ale skręca mnie gdy patrzę na Wasze cudowne falki. Cattlejki zakwitną ale jeszcze to potrwa. Za to mam frajdę, codziennie sprawdzam pąk. Dziś latałam z lupą po cymbidiach, bo widziałam cudniste w kwiaciarni, niestety było już sprzedane, u moich niestety jeszcze nic się nie szykuje. Zostawiłam więc na tarasie, niech im tyłki marzną, szybciej się zdecydują! A nawiasem mówiąć urlop był rewelacyjny, wybieram się jeszcze w zimie. Dzięki wszystkim za ciepłe powitanie.

E-mail:  
Data: czwartek, 18 września 2008 13:44:01
Chce nieśmialo tylko powiedzieć ,ze sie pomyliłam co do basel-keiki z pedem kwiatowym...bo to sa dwa basel-keiki jeden przy drugim i rosną jak szalone Czyli bede miala 3 roslinki w jednej doniczce bo wcale nie zamierzam ich rozsadzac ,,no chyba ,ze bede musiała,,

Data: czwartek, 18 września 2008 16:16:45
pestko to teraz tylko czekac, aż one zakwitną najlepiej wszystkie naraz. już sobie wyobrażam jakby to wygladało.:masa kwiatów jednym słowem. ach piekne widoki, pikne.

E-mail:  
Data: czwartek, 18 września 2008 16:33:27
No to nazywa się mieć szczęście! Ja bidna żeby osiągnąć raki efekt, posadziłam 3 keiki do jednej długiej doniczki. Gdy kwitną wygląda to zabójczo.

E-mail:  
Data: czwartek, 18 września 2008 18:29:21
Oj Dana Ty juz mialas swoje keiki ,a ja mam pierwszy raz.ale fakt..traktuje je jak szczęście zwłaszzca ,ze odkryłam je w swoje urodziny.Moze to znak ,ze bede miała większą kolekcje storczyków??? Dana pokazfotke z tymi keikami.Kasiu ja tak daleko w przyszlosc nie wybiegam..wole zostac pesymistką ,bo to potem mniej boli hihi

E-mail:  
Data: czwartek, 18 września 2008 19:07:51
E tam Pestka, co tu pokazywać! Długa doniczka, kupę w niej dziur porobiłam rozgrzanym drutem i wszdziłam 3 keiki. Widzialam taką kwitnącą kompozycje i mało mi oczy nie wylazły, ale była droga no to postanowiłam zrobić to taniej. Wszystkie ślicznie rosną więc za 2 lata szansa na cudeńko! Mawet gdybym chciała to nie mogę zamieścić zdjęcia. Któryś bachor jumnął aparat i kamere. Włączę Sherloka Holmsa i dojdę, ale wredy marna ich rozczochrana, urwe jak mi Bóg miły!

E-mail:  
Data: piątek, 19 września 2008 08:35:53
No może i dobrze Dana ,ze na razie nie masz szans nas czymś zaskoczyc ,bo moje serce juz jest na jednej nitce przez te Wasze fotki...A tak nawiasem...po jakiego grzyba robisz dziury drutem??? Mam lepszy sposob na piekne okrągłe dziurki bez przesadzania kwiatków..Niezawodna LUTOWNICA Babskie sposoby czasem tez bywają mądre hihihi

E-mail:  
Data: piątek, 19 września 2008 08:36:24
No może i dobrze Dana ,ze na razie nie masz szans nas czymś zaskoczyc ,bo moje serce juz jest na jednej nitce przez te Wasze fotki...A tak nawiasem...po jakiego grzyba robisz dziury drutem??? Mam lepszy sposob na piekne okrągłe dziurki bez przesadzania kwiatków..Niezawodna LUTOWNICA Babskie sposoby czasem tez bywają mądre hihihi

Data: piątek, 19 września 2008 08:40:38
Pestko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Data: piątek, 19 września 2008 23:27:19
Pestko wszystkiego naj naj;*

Przenieśli nasz temat do jakiegoś "Hyde parku" phiii i po co to?

Strona:    Poprzednia    1  2  3  4  5  6  7  [8] 9    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl