Autor: |
Jerzy Dziedzic |
E-mail: |
info@orchidarium.pl |
Data: |
czwartek, 24 lipca 2008 11:29:56 |
//TO JEST KOMENTARZ DO WIADOMOSCI USUNIĘTYCH Z FORUM //
Również zwracam uwagę na kulturę wypowiedzi i stosowanie się do netykiety. Nieuprzejmy ton w stosunku do osób robiących błędy ortograficzne, składniowe, czy jakiekolwiek inne jest nie na miejscu. Ja też jestem na to uczulony, niejako zawodowo, bo przez lata byłem tłumaczem, którego podstawowym zadaniem było dbanie o czystość i poprawność języka, ale to nie jest forum polonistyczne. Uprawiać storczyki może każdy, bez względu na wiedzę językową, i każdy może tu zamieszczać swoje rady i dzielić się doświadczeniami.
Nieuprzejme wypowiedzi będę po prostu usuwał.
To samo dotyczy też innych nieuprzejmych wypowiedzi, na przykład co do keiki i błędów uprawowych - proszę zachowywać minimum pozorów i chociaż udawać, że udziela się rad PYTAJĄCEMU, a nie po to, żeby się wywyższyć i pogłaskać swoje ego...
A co do "błędów uprawowych" - posiadając sporo roślin, trudno jest ZGADNĄĆ, czy jakaś akurat ma inne, szzególne potrzeby. Okazuje się to z czasem i wtedy trzeba po prostu dostosować warunki dla "roślin specjalnej troski". Wymuszanie kwitnienia w wypadku niektórych falenopsisów to normalna sprawa opisana w arkuszach uprawy, chciażby na tej witrynie.
Pozdrawiam,
Jerzy |
|
|