Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Hyde Park

Temat:  Uwaga, spam
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: titus1
E-mail:  
Data: poniedziałek, 25 lipca 2011 08:04:41
Witam,

Wczoraj na moją skrzynkę trafił mail od nijakiej Gracedoe (gracedoe01@yahoo.co.uk). Pisze, że znalazła mnie na tym forum.
Po zapytaniu wujka Google, dostałem całą masę odpowiedzi, gdzie przewija się ten adres i ten sam mail na jakiś azjatyckich serwisach. Coś tu zalatuje na spam, albo próby podrzucenia jakiegoś paskudztwa w załączniku.
W dobre intencje to ja już nie wierzę.

Autor: Kazimierz Oboza
E-mail: kazimierz.oboza@op.pl
Data: poniedziałek, 25 lipca 2011 12:29:31
Ona tylko proponuje swoje powabne usługi. Myślę, że nie za Bóg Zapłać.W końcu orchid to nie tylko storczyki.

E-mail:  
Data: poniedziałek, 25 lipca 2011 14:27:20
Poczekaj tylko, jak coś zaczepi do załącznika z powabnymi zdjęciami, jakiś keylogger a potem zacznie Ci kasa wypływać z konta bankowego.
Jak chce wysyłać zdjęcia, ok, troszkę się z nią podrażnię a potem wyląduje na liście spamowej ;-P

E-mail:  
Data: środa, 27 lipca 2011 07:09:40
Haha, pańcia się odezwała. Pisze, że pochodzi z Wybrzeża Kości Słoniowej i musi się przedostać do Europy. Pisze, że została osierocona, ale tatuś pozostawił jej kupę pieniędzy. Panienka pilnie potrzebuje mojego konta bankowego, żeby przetransferować kasę. Obiecuje podzielić się 15% z całej sumy jeśli będę skłonny udostępnić konto i płacić za transfery. A tak na poważnie, to się nazywa Nigeryjski Wałek i po drugiej stronie nie siedzi jakaś zapłakana panienka, tylko jakiś oszust.

Autor: Małgosia
E-mail: m.wegner@op.pl
Data: wtorek, 23 sierpnia 2011 22:26:02
O kurcze teraz dopiero trafiłam na ten post Ja też dostałam od niej maila dzięki Orchidarium. Do mnie napisała, że nie ma żony i chce się bardzo ze mną zaprzyjaźnić Dalej już nie czytałam i wywaliłam do spamu

Powrót do grupy

© Copyright 2026 Orchidarium.pl