|
Autor: |
Michał F. |
|
E-mail: |
bio44@wp.pl |
|
Data: |
sobota, 10 grudnia 2005 12:27:23 |
Niestety nie ma o niej dokładniejszych informacji w języku polskim... Jeśli chodzi o angielszczyznę, to znalazłem jedynie to (chodzi mi o konkretne informacje dotyczące uprawy) co wcześniej podałem (oprócz tego, że ktoś z USA próbował uprawiać ją w ogrodzie z dobrym skutkiem i lubi nasze letnie temperatury). Interesuje mnie to jak przechowywać te bulwy, by nic im się nie stało podczas zimowania. Czy podobnie jak Dalie i Hipeastrum? Wydaje mi się, że rodzaj Thelymitra uprawia w ziemi dla storczyków gruntowych, zgadza się? Jeśli tak, to czy wystarcza taka z Orchidsklepiku, czy trzeba ją w coś zbogacić?
Będę wdzięczny za odpowiedzi, za które dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich - Michał.
Ps: Coś mi się wydaje Pani Kasiu, że Pani jest do mnie w pewnym sensie uprzedzona . Wypowiada się Pani do mnie uszczypliwie (np. treść Pani postów "Pozdrawiam nie wszystkich?", "jak się te rybiki nacierpiały! (...)" itd.. Resztę mojej wypowiedzi wolałbym nie pisać.
Pytam się na forum o uprawie tej orchidei, bo zapewne Pan Witold Hanak ma pewne doświadczenia z storczykami australijskimi, więc może mnie nauczyć coś nie coś o ich uprawie. W internecie zdecydowana większość informacji o niej to tylko opis budowy, pewne wiadomości o siedlisku (co prowadzi do uzyskaniu pewnych odpowiedzi na na moje pytania).
Pozdrawiam wszystkich - Michał.
|
|
|