Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wysyłka roślin
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Kasia
E-mail: kasza_manna@p.pl
Data: poniedziałek, 22 maja 2006 09:04:41
Chciałam wysłać roślinę, ale niestety nigdy tego nie robiłam i obawiam się że mogłaby nie przetrwać moich prób. Dlatego chciałabym się dowiedzieć czy mają państwo jakieś sprawdzone sposoby wysyłania storczyków?
Dodam jeszcze że jest to roślina nie mała - doniczka 12 cm wysokość z doniczką 30 cm.

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 22 maja 2006 09:20:23
Trzeba owinac rosline papierwm, a cale pudelko wypelnic pogniecionymi gazetami tak by roslina nie mogla sie w nim ruszac. Mozna tez rosline przykleic tasma do pudelka by byla w jednym miejscu.
Pozdrawiam Iwona

Autor: Małgorzata L.
E-mail: golem19@02.pl
Data: poniedziałek, 22 maja 2006 09:53:41
Tytułem uzupełnienia dodam, że wierzch doniczki można owniąć papierem tak aby zawartość doniczki (podłoże) nie wysypało się do wnętrza paczki co się często zdarza.

Autor: Kasia
E-mail:  
Data: poniedziałek, 22 maja 2006 18:12:18
Dziękuję serdecznie za rady. Mam nadzieję że storczyk jakoś przeżyje podróż.

Autor: Kamila Irie
E-mail:  
Data: poniedziałek, 22 maja 2006 19:26:36
Mozna tez wyjac storczyka z podloza. Paczka bedzie lzejsza. Ale oczywiscie to jest opcja tylko i wylacznie gdy odbiorca ma dostep do wlasnej donniczki i podloza.

Pozdrawiam

Kamila

Autor: Kuba
E-mail: jakel1@wp.pl
Data: wtorek, 23 maja 2006 11:10:51
Witam! Jestem ciekawy co sądzicie na temat wysyłania roślin. Nigdy nie kupowałem w ten sposób storczyka, bo wolę wiedzieć, za co płacę. Powiedzcie mi czy rośliny przysyłane były w dobrym stanie??? Nie ukrywam ,że poczta wysyłkowa interesuje mnie, gdyż jest to jedyna możliwa forma do nabycia ciekawych, niedostępnych wszędzie gatunków storczyków.
pozdrawiam

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl