Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wrocławski Ogród Botaniczny
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Witold Hanak
E-mail: wit6xra@cad.pl
Data: środa, 7 maja 2003 20:07:42
Witam,

Padła propozycja kilku osób z Wrocławia, by się spotkać w maju w ogrodzie botanicznym, pooglądać co aktualnie kwitnie "z branży", obejrzeć zdjęca z włoskiej wystawy storczyków w Monte Porzio, będzie trochę zdjęć dzikich stroczyków włoskich (gorące podziękowania tą drogą dla Piotra Drzycimskiego !!!) oraz by porozmawiać o wspólnym hobby.

Jak na razie są chętne 3 osoby - mamy nadzieję, że dołączą kolejne !
W chwili obecnej - bardzo wstępnie planowany termin - to sobota 17.05 rano (zdaje się , że od 10:00 otwierają szklarnie). Mnie osobiście ciekawi - ile osób z Wrocławia i okolic mogło by się spotkać ?!?
Termin oczywiście podlega negocjacjom

Pozdrawiam
W.

Autor: Agnieszka Tomkiewicz
E-mail: slonce1112@wp.pl
Data: czwartek, 8 maja 2003 16:11:05
Dziendobry Panie Witku!
Ja jestem ze spotkaniem, ale mialabym propozycje pozniejszej pory.
Niestety o 10 nie moge.
Moze, z uwagi na upaly, wieczorem?

Pozdrawiam, Agnieszka

Autor: Barbara Dąbrowska
E-mail: barbara-dabrowska@wp.pl
Data: czwartek, 8 maja 2003 16:13:06
Witam,
czy nie można by przełożyć wycieczki do Wrocławia z 17 maja na termin późniejszy, na przykład tydzień później 24 maja, gdyż niestety ani na wystawę w Krakowie, nie mogę jechać, ani do Wrocławia w terminie siedemnastego gdyz pracuje. Ponadto warszawskie zebranie storczykowe zaplanowane jest na 18 maja własnie i w przypadku chęci nocowania we Wrocławiu osobnik nocujący pozbawiony będzie mozliwości uczestniczenia w zebraniu. Tak więc perosba serdeczna o przesunięcie
Z pozdrowieniami Barbara Dąbrowska

Data: czwartek, 8 maja 2003 18:21:07
Witam Panie,

Witam Pani Agnieszko Czy to Dendrobium kwitło na wiosnę ?
Jeśli chodzi o późniejszą porę - to oczywiście wszystko jest do zrobienia - jednakże myślę, że wieczór nie będzie najlepszą porą, gdyż szklarnie mogą już wtedy być zamknięte...

Pani Barbaro - przyznam, że czytając Pani list popadłem w zakłopotanie, gdyż nie sądziłem, że będzie chciało się storczykarzom przyjechać aż z tak dużej odległości... nie to, żebym odradzał wizytę - gdyż wrocławski ogród jest o tej poże na pewno bardzo piękny sam w sobie... ale mnie by się nie chciało
Jeśli zaś chodzi o fotografie, to na pewno sporą ich część zamieszczę w sieci , myślę, że pozostałe osoby także. Jeśłi chodzi o ostateczny termin spotkania - to jeszcze tak jak pisałem - nic pewnego. Na razie 17.05 jest terminem odpowiadającym największej ilości osób. Tak czy inaczej - zapraszam

Serdecznie pozdrawiam
W.

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.prv.pl
Data: czwartek, 8 maja 2003 19:21:43
Witam,

Panie Witku, spotkania storczykowe nie podlegaja podziałom administracyjnym. Proszę więc się liczyć z tym, że może 'komuś', a prawdziwemu pasjonatowi napewno, zechce się jednak pojechać do Wrocławia . Nie to, żebym zaraz teraz się wybierała, ale kto wie...

Z pozdrowieniami,
Maria

Data: wtorek, 13 maja 2003 06:29:37
Pani Mario - zaprraszamy , zapraszamy.... :-)
Zapraszamy wszystkich.

W chwili obecnej terminem jaki udało się wspólnie ustalić jest 18.05 - niedziela , godz. 11:00. Gwoli informacji - ujawniło sie do dziś 5 osób.

Pozdrawiam
W.

Autor: Maria Maciąg
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.prv.pl
Data: wtorek, 13 maja 2003 11:05:47
Panie Witku,
Po tak miłym zaproszeniu, za które serdecznie dziękuję, z pewnością się kiedyś wybiorę . Niestety, nie tym razem, bo mam zapełniony grafik znacznie dalej do przodu, ale nie mówię nie .

Serdecznie pozdrawiam, życząc udanego startu.
Maria

Autor: Agnieszka Tomkiewicz
E-mail: slonce1112@wp.pl
Data: środa, 14 maja 2003 15:39:39
Panie Witku,
Dendrobium nie kwitlo na wiosne, ale wlasnie mu sie zbiera na kwitnienie.
Ma juz dosc duze paki.
Mam nadzieje ze porozmawiamy na spotkaniu.

Do zobaczenia

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl