Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Wystawa w Poznaniu
  Strona:    [1] 2    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewa Jóźwiak
E-mail: Ewka@hejstorczyki.pl
Data: sobota, 22 kwietnia 2006 21:57:34
Witam ,
zachęcam do odwiedzenia Poznania i wystawy storczyków w Palmiarni Poznańskiej.
Byłam w piątek i jestem zachwycona tym co zobaczyłam w tamtejszej palmiarni. Oczywiście wystawy storczyków nie pominęłam i bardzo gorąco dziękuję za miłe przyjęcie i pogaduszki.

Te zdjęcia na zachętę a storczyki powinniście zobaczyć Państwo sami .

Pozdrawiam
ewka

Autor: Kamila Irie
E-mail:  
Data: niedziela, 23 kwietnia 2006 07:41:00
Witam!

A moze pokusila by sie pani o ujawnienie zdjec z wystawy. Nie mam mozliwosci dotarcia do Poznania, a zdjecia chetnie obejrze!

Pozdrawiam, Kamila

Data: niedziela, 23 kwietnia 2006 10:11:43
Witam ,

Pani Kamilo zdjęcia oczywiście będą tylko jak zwykle mam pod górkę. Zasilanie monitora mi padło, korzystam z uprzejmości męża i jego stanowiska.

Pozdrawiam
ewka

E-mail:  
Data: niedziela, 23 kwietnia 2006 12:30:28
Witam!

Nic nie szkodzi, ja chetnie poczekam .

Pozdrowienia, Kamila

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: niedziela, 23 kwietnia 2006 15:16:01
Witam !

I ja tam byłam i widziałam, i podziwiałam.. Może te zdjęcia dadzą przedsmak tego, co Państwa czeka po załączeniu zdjęć innych uczestników wystawy

Pozdrawiam Iwona

Autor: Jolanta M.
E-mail: jolwima@02.pl
Data: niedziela, 23 kwietnia 2006 17:47:14
Witam!
Właśnie wróciłam z Poznania. Mnóstwo wrażeń i nowi lokatorzy na parapecie . Tą drogą chciałabym baaardzo serdecznie podziękować organizatorom
Pozdrawiam - Jolanta

Autor: Maria
E-mail: maria@ciekawe-rosliny.pl
Data: niedziela, 23 kwietnia 2006 19:38:37
Witam,
Mamy coraz więcej wystaw, coraz bogatszą ofertę dostępnych storczyków, kuszących swą oryginalnością i rzadkością występowania. Wystawy w Poznaniu mają dla mnie jeszcze to 'coś', czego tak do końca nie potrafię nazwać. Nie jadę tam po storczyki, a w każdym razie to nie jest główny cel moich corocznych wizyt w Poznańskiej Palmiarni. Ci co tam jeżdżą pewnie w jakiś sensie czują to samo.
Chciałabym bardzo podziękować Organizatorom, ale oprócz tego szczególne podziękowania składam Sandrze W. i Ani N. za ich ciepło, życzliwość i uśmiech. Bardzo dziękuję :-)). Będę tam pewnie jeździć tak długo, jak długo będą organizowane wystawy, chociaż odległość jest znaczna.
Dziękuję wszystkim, z którymi udało mi się spotkać i choć chwilę porozmawiać, a jednocześnie przepraszam tych, z którymi z różnych powodów spotkać się nie mogłam. Storczyki, to tylko jedna z wielu pasji.
Kilka zdjęć, bo pewnie pojawią się tu też inne:

Pozdrawiam ciepło, Maria

Autor: Piotr M
E-mail: pierre2@interia.pl
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 00:00:24
To i ja kilka fotek jeszcze dorzucę

Miłego oglądania. Pozdrawiam

E-mail:  
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 08:13:13
Witam!

Sie az zapowietrzylam. Panie Piotrze, pomocy, ta fioletowa enyclia, wie Pan moze pelna nazwe tej odmiany...!! Prawie spadlam z krzesla, jak ja zobaczylam

Pozdrawiam, Kamila

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 10:30:01
Witam !

Myślę, że jest to Epidendrum Black Comet

Pozdrawiam Iwona

Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 12:23:13
Tak jest, to Epidendrum Black Comet, były 2 roślinki, jedna nabyła pani Ania N. o ile się nie mylę, ja też chciałem ją zdobyć, ale niestety nie mogłem być w Poznaniu do niedzieli by dostać wystawowy okaz.
Za to wróciłem z Psychopsisem Papillio x Kalihi
I mimo że, jak się okazało, pączek kwiatowy był uszkodzony już przed zakupem to myslę że się doczekam kolejnych, ale nawet teraz wygląda wspaniale, bo liście ma rewelacyjne, miesiste ogromne - najdłuższy 27 cm
I jest chyba zaczątek młodego przyrostu, mam nadzieję tylko, że mnie polubi i zacznie sobie rosnąć.

Autor: Basia
E-mail: duszka16@op.pl
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 13:58:39
Pani Kamilo i ja na widok tej encycli dostałam slinotoku, kolejne "chciejstwo" na baaaardzo długiej liście.
Może ktoś jeszcze coś pokarze. prosimy!!!

Autor: Sandra Wawrzyniak
E-mail: cass@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 16:07:27
Witam !

W imieniu Poznańskiego Koła chciałabym serdecznie podziękować naszym wystawcom za to że dostarczyli tak przepiękne rośliny, naszym członkom za ogrom pracy włożony w organizację wystawy, a wszystkim odwiedzającym za to że zechcieli zaszczycić nasze skromne progi.

W szczególny sposób chciałabym podziękować naszym przyjaciołom i wszystkim tym, którzy podchodzili do naszego stoiska po to żeby się przywitać, przedstawić, pogadać. Wystawy to jedna z niewielu możliwości aby poznać "w realu" osoby z którymi codzień spotykamy się na forach internetowych. Wydaje mi się że wystawa storczykowa to nie tylko miejsce zakupów i robienia fotek. Myślę że jest to bardzo dobra okazja do wymiany doświadczeń, pochwalenia się sukcesami lub uzyskanie wsparcia i pociechy w trudnych storczykowych chwilach. W tym roku zabrakło chętnych na kawę i pogaduszki, ale rozumiemy że wszyscy chronicznie cierpimy na brak czasu.

pozdrawiam
Sandra

Autor: Agnieszka Chmara
E-mail: agachm@op.pl
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 16:22:43

Dokładam swoje pięć groszy

pozdrawiam

Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 16:45:30
Witam ,
zapraszam na moją stronę, tam już kilka zdjęć zamieściłam, później dodam dalsze.

i wykadrowany kawałek 800x600.

Pozdrawiam
ewka

Autor: Monika
E-mail: mijona@interia.pl
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 18:10:07
Pani Ewo!

Cudne zdjęcia (na stronie też )
Bardzo żałuję, że nie mogłam być w Poznaniu, ale czekam na Warszawę , mam dużo bliżej. I mam nadzieję, że tam też będą takie cudne okazy.

Pozdrawiam
Monika

Autor: Kamila
E-mail:  
Data: poniedziałek, 24 kwietnia 2006 18:48:38
Qurcze, qurcze, fioletowy kolor u storczykow dziala na mnie wibrujaco Dziekuje za nazwe tej encyclii. Piekna byla rowniez fioletowa mmm...iltonia zaraz na poczatku i ta fioletowa katleya prawie pod koniec. Dziekuje wszystkim za zdjecia, juz jest mi troche mniej przykro, ze nie moglam na tej wystawie byc.

Pozdrawiam, Kamila

Autor: Kasia Warzecha
E-mail: amenti1@wp.pl
Data: środa, 26 kwietnia 2006 18:10:23
Cudne zdjęcia a przede wszystkim rośliny, cóż za widok!!!!!!!!!!!!!
Mam tylko jedno pytanko, wśród zdjęc zamieszczonych przez Pana Piotra jest pod koniec takie błękjitne maleństwo, jak się ono nazywa? Jak dla mnie ten kolor u storczyków raczej mało popularny. Zdjęcie przed czerwoną(?) vandą(?).

Dziękuję wszystkim, że uraczyli nas tymi pięknościami
Pozdrawiam
K.W.

Data: środa, 26 kwietnia 2006 18:48:33
Niestety nie pomogę, to chyba coś z "kuzynów" wandy, nie zapamiętałem nazwy, ale to roślinka od Pana Jerzego Dziedzica i on napewno będzie wiedział. Chyba nawet kwiatki były bardziej niebieskie niż wyszły na fotce

Autor: Anna Waluga
E-mail: walugan@tlen.pl
Data: środa, 26 kwietnia 2006 19:21:46
Witam,
Nie jestem pewna ale wszystko na to wskazuje że jest to Cleisocentron merillianum .

Pozdrawiam,
Anna

Strona:    [1] 2    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl