Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Moje orchidarium
  Strona:    [1] 2  3  4  5    Następna

Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Rafał
E-mail: rciem@op.pl
Data: piątek, 3 marca 2006 21:45:07

Autor: Michał Rosa
E-mail: michalros@vp.pl
Data: piątek, 3 marca 2006 22:01:12
Faaaaaajne trochę w nim pusto, ale za jakiś czas na pewno zamieni się w piękny fragment storczykowej dżungli . Ja też mam "orchidarium" niestety już za małe i nic w nim się nie zmieści
Pozdrawiam, Michal15

Autor: Iwona Dorochowicz
E-mail: iwodor@poczta.neostrada.pl
Data: piątek, 3 marca 2006 22:02:55
Witam !

Moje uznanie ! Bardzo ciekawie to wszystko wygląda, ale proszę opisać wielkość, z czego jest zrobione, jakie są rozwiązania techniczne.

Pozdrawiam Iwona

Autor: Joanna Nowak
E-mail: nowakmj@o2.pl
Data: piątek, 3 marca 2006 22:25:02
Duże, ładne , tylko ja też proszę o szczegóły, jeśli można fotki bardziej w zbliżeniu. No, właśnie co tam jest pod kratką, korek, czy coś innego? Pozdrawiam, Asia

Autor: Basia
E-mail: duszka16@op.pl
Data: sobota, 4 marca 2006 14:34:02
Panie Rafale, ja też ustawiam sie w kolejce po dane techniczne, pomysł i wykonanie super. Basia

Autor: Hania S.
E-mail: gibonki@poczta.onet.pl
Data: sobota, 4 marca 2006 19:41:41
Witam!
I jeszcze cenę takiego orchidarium chciałabym znać jeśli można.
Pozdrawiam
hania

Data: sobota, 4 marca 2006 20:01:58
Na pewno jest o wiele tańsze niż ze sklepu o tych samych rozmiarach

Autor: Przemo Baraniecki
E-mail: baraniecki@inf.poznan.pl
Data: poniedziałek, 6 marca 2006 11:10:26
Przyłączam się do słów uznania i podziwu ale proszę się nie dać dłużej prosić o te wszystkie szczegóły, o których była mowa wcześniej, a także każde inne, dotyczące jego konstrukcji i działania.
Nie mam jeszcze orchidarium ale mając w pamięci wszystko (mniej więcej), co napisano na tym i innych forach o konstrukcji orchidariów oraz widząc to co na zdjęciu, będzie konieczne dodatkowe oświetlenie z boków.

Pzdrawiam

Przemo

Data: poniedziałek, 6 marca 2006 18:05:21
Drodzy Państwo,
Bardzo dziękuję za uznanie dla mojej pracy, wkrótce umieszczę tu informacje na temat mojego orchidarium, natomiast do tego czasu będe odpowiadał indywidualnie na Państwa pytania.

Autor: Wanda
E-mail: wabert@tin.it
Data: poniedziałek, 6 marca 2006 21:28:22
Rzeczywiscie wspaniale to orchidarium, ale gdyby ktos z Was nie mogl sie doczekac wyjasnien p.Rafala odsylam do "Mieszkamy wsrod kwiatow" Margot Schubert i Rob Herwig oficyna PZWL, znajdziecie tam kilka wskazowek na ten temat
Pozdrowienia
Wanda

Data: wtorek, 7 marca 2006 18:27:20

Data: wtorek, 7 marca 2006 18:34:43
I jeszcze opis:
Całe orchidarium wykonane jest z drewna odpowiednio zabezpieczonego i polakierowanego. Szyby mają grubość 5 mm i w górnej części mają nawiercone otwory wentylacyjne. Lampa to 6 świetlówek o długości 1200 mm i mocy 36W. Spód orchidarium to wielkie awkarium o wysokości 100 mm, w którym wykleiłem małe oczko wodne, natomiast 2 wiatraczki zapewniają ruch powietrza 24 godziny na dobę. Myślę, że to wszystko co powinno Państwa interesować, ale w razie pytań chętnie odpowiem.

Pozdrawiam, Rafał

Autor: Hania S.
E-mail: gibonki@poczta.onet.pl
Data: wtorek, 7 marca 2006 21:06:56
Witam ponownie!
Czy to oznacza iz sam je Pan wykonał? Jeśli tak to jestem pełna podziwu mając nadzieje , że mieszka Pan niedaleko Poznania :-). Pana umiejętności mogłyby mi się przydać w pomocy stworzenia własnego orchidarium.
Pozdrawiam
hania

Data: wtorek, 7 marca 2006 22:33:23
Witam ponownie,
Tak Pani Hanno, wszystko, dosłownie wszystko wykonałem sam tak jak mi to chodziło po głowie Orchidaria oferowane przez zachodnie firmy po pierwsze są trochę drogie, a po drugie wizualnie pozostawiają wiele do życzenia. Oczywiście to jest tylko moje zdanie na ten temat. A mieszkam w Mielcu, a to trochę daleko, no ale to jeszcze nie Ukraina :-).
Pozdrawiam, Rafał

Data: wtorek, 7 marca 2006 22:37:46
Lampa bez świetlówek i listw ozdobnych na szyby

Data: wtorek, 7 marca 2006 22:39:08
Panel sterowania, 3 włączniki do lamp, oraz 6 włączników do wiatraczków lub innych urządzeń na 12V

Autor: Rafal
Data: czwartek, 9 marca 2006 03:51:51
W dniach od 09.03 do 17.03 przebywam za granica dlatego przepraszam, ale nie bede mial mozliwosci odpowiadac na Panstwa maile. Nawet polskich czcionek tu nie mam.
Pozdrawiam, Rafal

Data: czwartek, 6 kwietnia 2006 18:02:18
W tym roku mam zamiar zapełnić całe orchidarium roślinami. Poszukuję tylko gotowej gałęzi do środka, czy ktoś z Państwa wie gdzie można taką nabyć?

Data: czwartek, 18 maja 2006 20:11:27

Data: czwartek, 18 maja 2006 20:12:04

Strona:    [1] 2  3  4  5    Następna

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl