Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  nawilżacze powietrza
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Marzena RK
E-mail: marzenkakozlowska@op.pl
Data: piątek, 6 stycznia 2006 12:48:30
Moja vanda wiszaca przy oknie ma za sucho. Wilgotność powietrza wynosi ok 50%. Chciałabym kupić nawilżacz powietrza i ustawić go na parapecie. Czy może ktoś z Państwa mógłby mi polecić taki wypróbowany model nawilżacza?
Z góry dziekuję
Marzena

Autor: GrzegorzR
E-mail: GrzegorzRadka@interia.pl
Data: piątek, 6 stycznia 2006 12:53:10
Njalepsze są ultradźwiękowe. Do kupienia w sklepach akwarystycznych (terrarystycznych?), albo u Manuela w Orchidsklepisku.

Autor: Jerzy Dziedzic
E-mail: jerzy.dziedzic@orchidarium.pl
Data: piątek, 6 stycznia 2006 13:29:46
Nawilżacz ultradźwiękowy tak, ale raczej polecałbym zamiast samej głowicy (bo o tym pisze Grzegorz) kupić kompletny nawilżacz z wbudowanym pojemnikiem na wodę (zwykle 5 litrów) i pokrętłem do regulacji wilgotności (higrostatem)... Takie nawilżacze można nabyć w dużych hipermarketach i w Makro, OBI i Castoramie.

Pozdrawiam,
Jerzy

Autor: Patrycja Słaby
E-mail: patrychas@poczta.onet.pl
Data: piątek, 6 stycznia 2006 13:37:24
Witam
Jestem szczęsliwą posiadaczką pokojowego nawilżacza powietrza firmy Boneco model 7138, dzieki czemu i domownicy i storczyki są zadowolone . Boneco proponuje szeroką game modeli nawilżaczy, we wszystkich można regulować poziom nawilżenia, oraz natężenie nawilżenia, i maja zbiorniki około 5 litrów, czyli nie trzeba ich często napełniać. Pozdrawiam Patrycja

Autor: Rafał
E-mail: rciem@op.pl
Data: sobota, 4 marca 2006 11:14:50
Hmm, dobrym sposobem jest też ustawienie storczyka na tacce wypełnionej żwirem i wodą tak aby korzemnie nie dotykały wody. Na pewo to nie to samo co nawilżacz, ale rozwiązanie o wiele tańsze i całkiem skuteczne.
Pozdrawiam, Rafał

Autor: Iwona
E-mail: petronella362@poczta.onet.pl
Data: sobota, 4 marca 2006 13:51:43
Witam
Ja co prawda nie na parapecie ale w orchidarium stosuję generator pary, taki z allegro za 50 zł.
Pozdrawiam Iwona

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl