Do mojej kolekcji od niedawna dokończył storczyk, którego nazwy nie jestem pewna, więc proszę was o pomoc… może ktoś z was posiada taki egzemplarz w domu.
Przepraszam za niewyrażne zdjęcie, dostałam je razem z rośliną, która obecnie nie kwitnie.
W Galerii Orchidarium jest kilka zdjęć Miltonidium Pupukea Sunset, to bardzo popularna hybryda...
Wystarczy w wyszukiwarkę Galerii wpisać Miltonidium...
Witam,
ja też jestem posiadaczką takiej rośliny. Kupiłam ją na zeszłorocznych orchidaliach w stoisku OBI jako oncidium i wszędzie taką też nazwę widuję. To jak to naprawdę jest?
Czy to dwie nazwy tej samej rośliny, czy są jakieś różnice między nimi?
Proszę o wyjaśnienie bo myślę, że zainteresowanych będzie więcej.
Dziękuję JB
to jest hybryda miltonii warsewiczii i oncidium cheirophorum, a niektórzy pewnie dla uproszczenia zwą oncidium , tak jak i odkrywczo niektóre nazywane są tylko "storczyk"
Tak myślałam… że może to być roślinka zmieszana z miltonią warsewiczii bo ma kwiatki podobne do niej, jednak potrzebowałam potwierdzenia i pragnęłam poznać nazwę drugiego z rodziców.
Dziękuję
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji kolejnego mojego storczyka. Domyślam się, że jest to cambria, ale mi to nie wystarczy i chciałabym poznać jej rodziców…