Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  dendrobium phalenopsis
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Emilia Karwas
E-mail: emma@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 24 października 2005 17:36:04
Witam wszystkich miłośników storczyków. Jestem świeżym zapaleńcem i pasjonatem tych cudnych kwiatów. Myślę, że czeka mnie nie lada wyzwanie w doprowadzeniu do kwitnienia. Ale mam takie pytanie: zakupiłam dendrobium phalenopsis i tak szczerze mówiąc nie bardzo orientuję się co do wyglądu kwiatów. Jeżeli ktoś posiada tego kwiatka i ma jego zdjęcie byłabym bardzo wdzięczna. Chciałabym wiedzieć czego mogłabym oczekiwać.

Autor: Grażyna Siemińska
E-mail: Grażyna.Siemińska@poczta.neostrada.pl
Data: poniedziałek, 24 października 2005 17:57:57

Witam,

To będzie wielka niespodzianka , bo są setki dostępnych hybryd w najróżniejszych kolorach
Ogólny wygląd kwiatu proszę zobaczyć w wątku: http://www.orchidarium.pl/forum/read_thr.php?f=1&r=3673

Pozdrawiam,
Grażyna

Autor: Emilia Karwas
E-mail: emma@poczta.onet.pl
Data: poniedziałek, 24 października 2005 18:08:07
One są piękne i bardzo podobne do phalenopsisów. Idąc za wskazówkami obejrzałam korzenie i zastanawia mnie jakie ona mają być : czy lekko zielone i w dotyku mięsiste, czy może białe i twarde. Czy je podlewać czy może moczyć. I jeszcze zauważyłam, że obok korzeni były włókna jakby korzenne bo po przeschnięciu wygląda to ja stadko małych szkodników. Usunęłam to i mam wrażenie jakby to była jakaś część rośliny. Proszę o pomoc.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl