Strona główna serwisu Strona główna forum

Grupa:  Zupa storczykowa

Temat:  Srebrzyste liscie
Odpowiedz Pokaż wiadomość 
Autor: Ewelina
E-mail: pid.ewe@ep.pl
Data: niedziela, 14 marca 2021 08:42:08
Witam storczyk ma taka srebrzysto brazowa wrzere na lisciach nie wiem czy to jakis szkodnik czy cos innego ajak go kupilam to nie mial takich zmian tylko odrazu po przyniesieniu ze sklepu opryskalam go preparatem na szkodnikiki. Teraz nie wiem czy to wina oprysku czy jakis szkodnik. Qqqq

Autor: Marta
E-mail: marta.uscienska@gmail.com
Data: niedziela, 14 marca 2021 10:50:23
Wydaje mi się że ma jakieś szkodniki. Mogą to być przędziorki lub, ostatnio często spotykane, wciornastki. Roślinę postaw w pokoju bez pozostałych roślin. Jeśli są to wciornastki to trzeba natychmiast reagować bo to bardzo uciążliwe szkodniki. Marta

Data: niedziela, 4 kwietnia 2021 10:41:13
Witam liść który wcześniej byl srebrzysty prawie już jest uschniety. Opryskalam preparatami na szkodniki i przeciw grzyba. Storczyk wypuszcza nowy liść ale też jest jakiś dziwny wyśle kolejne zdjecie

Data: niedziela, 4 kwietnia 2021 10:44:52
Witam tak wyglada ten liść proszę o poradę co to może być???

Autor: Marta
E-mail: marta.uscienska@gmail.com
Data: wtorek, 6 kwietnia 2021 11:57:24
To jest zalany stożek wzrostu ale roślina wychodzi z tego. Dalej nie wiemy nic o szkodnikach. Marta

Data: wtorek, 6 kwietnia 2021 17:35:55
Raczej nie jest to zalany stożek wzrostu bo podlewam storczyki przez namaczanie nie opryskuje ich a jeżeli widzę że woda się dostała między liście to wycieraj ja papierem toaletowym.

Autor: skullman
E-mail: sslyk@poczta.fm
Data: środa, 7 kwietnia 2021 01:55:35
Wygląda jak efekt żerowania przędziorka. Proszę obejrzeć spodnią stronę liści, najlepiej przy użyciu szkła powiększającego,cczy aby nie ma tam malutkich czerwonych pajączków ewentualnie innych owadów. Polecam regularnie przecierać liście wilgotną szmatką.

Data: poniedziałek, 12 kwietnia 2021 18:43:11
Nie widać żadnych szkodnikow.

Powrót do grupy

© Copyright 2025 Orchidarium.pl